Σύμβαση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και του Πανεπιστημίου Πατρών
Η συνεργασία γίνεται για να βελτιωθούν οι συνθήκες για την υλοποίηση των εξετάσεων και της αδειοδότησης των τεχνικών επαγγελματικών δραστηριοτήτων.
Την Προγραμματική σύμβαση μεταξύ Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και του Πανεπιστημίου Πατρών για τη διενέργεια των πρακτικών εξετάσεων των τεχνικών επαγγελματικών δραστηριοτήτων, υπέγραψε ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης, Λάμπρος Δημητρογιάννης.
«Προκειμένου να βελτιωθούν οι συνθήκες για την υλοποίηση των εξετάσεων και της αδειοδότησης των τεχνικών επαγγελματικών δραστηριοτήτων, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας προχώρησε σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο, το οποίο διαθέτει τις απαραίτητες κτιριακές εγκαταστάσεις και τον εξαιρετικό υλικοτεχνικό του εξοπλισμό, με σκοπό να διευκολύνονται στη διαδικασία των εξετάσεων οι επαγγελματίες τεχνίτες, με σύγχρονο εξοπλισμό και συνθήκες ασφάλειας« αναφέρει σε ανακοίνωση της η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.
Με αυτό τον τρόπο, επαγγελματίες που σχετίζονται με ηλεκτρολογικές και μηχανολογικές δραστηριότητες ή με υπηρεσίες ηλεκτροσυγκολλήσεων και οξυγονοκολλήσεων, θα αξιοποιούν στο μέγιστο σύγχρονες υποδομές, ενώ παράλληλα θα μειωθεί κατά πολύ ο χρόνος αναμονής των εξετάσεων και θα επισπεύδεται η αδειοδότηση ή αναβάθμιση των επαγγελματικών αδειών.
«Στηρίζαμε και θα στηρίζουμε τους τεχνίτες επαγγελματίες, είμαστε δίπλα στους ανθρώπους της παραγωγής και της εργασίας. Με την παρούσα προγραμματική σύμβαση, προσφέρουμε καλύτερες συνθήκες πρακτικών εξετάσεων σε μια πλειάδα τεχνικών επαγγελματικών ομάδων, όπως ηλεκτρολόγους, υδραυλικούς, ψυκτικούς, μηχανουργούς κ.α.. Και παράλληλα, διασφαλίζουμε τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των επαγγελματικών παρεχόμενων υπηρεσιών», δήλωσε ο κ. Δημητρογιάννης.
- Στα «ΝΕΑ» της Παρασκευής: Η Ελλάδα επιστρέφει
- Και προνόμια υπηκοότητας «πουλάει» η χρυσή βίζα Τραμπ
- Κυριάκος Πιερρακάκης: Συγχαρητήρια από ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ
- Ασταμάτητη η Στρασμπούρ (1-0), άνετο διπλό της Πάλας στην Ιρλανδία (3-0) – Η βαθμολογία
- Βαθμολογία UEFA: Καλή συγκομιδή για την Ελλάδα, αλλά και χαμένη ευκαιρία να πλησιάσει κι άλλο την Τσεχία
- Αμερικανοί πολιτικοί ζητούν από Ισραήλ, ΗΠΑ να ερευνήσουν τον βομβαρδισμό εναντίον δημοσιογράφων στον Λίβανο
