Παγωτό: Η ΕΕ παρήγαγε 5% περισσότερο το 2022 σε ετήσια βάση – Ποιες χώρες κρατούν τα σκήπτρα
Τι δείχνουν τα στοιχεία της Eurostat για τη βιομηχανία του παγωτού σε πανευρωπαϊκό επίπεδο
Περισσότερο παγωτό κατά 5% παρήγαγε το 2022 η Ευρωπαϊκή Ένωση έναντι του 2021, με μεγαλύτερη παραγωγό χώρα τη Γερμανία, η οποία συνέβαλε στις συνολικές ποσότητες με 620 εκατ. λίτρα παγωτού. Ακολούθησε η Γαλλία με 591 λίτρα και η Ιταλία με 571 λίτρα παγωτού.
Σύμφωνα, μάλιστα, με τα στατιστικά στοιχεία που επεξεργάστηκε η Eurostat, η Γερμανία παρήγαγε κατά μέσο όρο και το φθηνότερο παγωτό με 1,5 ευρώ το λίτρο.
Η Γαλλία ανέφερε μέση τιμή 1,9 ευρώ ανά λίτρο παγωτού, ενώ σημαντικά υψηλότερη ήταν η μέση τιμή της Ιταλίας, στα 2,3 ευρώ ανά λίτρο.
Ούτε… χρυσό να ήταν το παγωτό στην Αυστρία, όπου η μέση τιμή παραγωγού ήταν 7 ευρώ ανά λίτρο, ακολουθούμενη από τη Δανία (4,4 ευρώ ανά λίτρο) και τη Φινλανδία (2,8 ευρώ το λίτρο).

Θετικό εμπορικό ισοζύγιο
Το 2022, οι χώρες της ΕΕ εξήγαγαν 250 εκατομμύρια κιλά παγωτού σε χώρες εκτός ΕΕ, συνολικής αξίας 930 εκατομμυρίων ευρώ.
Από την άλλη πλευρά, οι εισαγωγές παγωτού από χώρες εκτός ΕΕ ανήλθαν σε μόλις 61 εκατ. κιλά, αξίας 203 εκατ. ευρώ.
Η ποσότητα των εισαγωγών παγωτού εκτός ΕΕ μειώθηκε κατά 14% το 2022, σε σύγκριση με το 2021, ενώ οι εξαγωγές μειώθηκαν μόνο κατά 2%.

Η Γαλλία εξήγαγε 53 εκατομμύρια κιλά παγωτού το 2022, αντιπροσωπεύοντας το 21% των εξαγωγών παγωτού εκτός ΕΕ.
Αυτό την κατέστησε τον μεγαλύτερο εξαγωγέα παγωτού από όλες τις χώρες της ΕΕ, μπροστά από την Ολλανδία (42 εκατομμύρια κιλά παγωτού, 17% των συνολικών εξαγωγών εκτός ΕΕ), την Ιταλία (31 εκατομμύρια κιλά, 13%), τη Γερμανία (28 εκατομμύρια κιλά, 11%) και το Βέλγιο (23 εκατομμύρια κιλά, 9%).
- Μονακό – Λε Μαν 103-79: Η ομάδα του Σπανούλη κατέκτησε το Κύπελλο Γαλλίας
- Νέα Υόρκη: Απαγόρευση της κυκλοφορίας στην πόλη, εν αναμονή σφοδρής χιονόπτωσης
- To 91% του Ντιόγκο Νασιμέντο και η ιδέα του Μεντιλίμπαρ
- Καισαριανή: Επιστροφή στο θυσιαστήριο της λευτεριάς – Πλήθος κόσμου στο μνημείο των εκτελεσμένων
- Νίκολιτς: «Παίξαμε καλά σε όλο το ματς, σημαντικοί οι τρεις βαθμοί»
- Φωτιά στο πρώην στρατόπεδο Κόδρα στη Θεσσαλονίκη
- Παρελθόν από τον πάγκο του Άρη ο Μανόλο Χιμένεθ
- Ίλιον: Διασώστης του ΕΚΑΒ πήγε σε κέντρο διασκέδασης για βοήθεια σε γυναίκα που λυποθύμισε και άρχισε να τραγουδά
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 22.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/tony-chen-9hX9N-wMyzQ-unsplash-1-315x220.jpg)







































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442