Ο χειρουργός Σέρτζιο Αλφιέρι, ο οποίος σήμερα το απόγευμα εγχείρισε τον πάπα Φραγκίσκο στο νοσοκομείο Αγκοστίνο Τζεμέλι της Ρώμης, δήλωσε ότι «ο ποντίφικας είναι καλά, ξύπνησε από τη νάρκωση και αστειεύθηκε μαζί του».
Ο Αλφιέρι πρόσθεσε ότι με την επέμβαση αφαιρέθηκαν εσωτερικές ουλές στο έντερο, οι οποίες προκαλούσαν πόνο στον Φραγκίσκο και είχαν δημιουργηθεί μετά από προηγούμενη επέμβαση.
Τουλάχιστον 5 ημέρες στο νοσοκομείο
«Πότε θα κάνουμε την Τρίτη εγχείρηση;» ρώτησε τον γιατρό, αστειευόμενος, ο Αργεντινός πάπας.
Ο Αλφιέρι εξήγησε ότι δεν πρόκειται να υπάρξουν μόνιμες συνέπειες από τη σημερινή επέμβαση και προέβλεψε ότι ο Φραγκίσκος θα μείνει στο νοσοκομείο από πέντε έως επτά ημέρες. «Δώστε μας λίγο χρόνο», είπε στους δημοσιογράφους.
Ο πάπας Φραγκίσκος είναι 86 ετών και έχει υποβληθεί συνολικά σε τέσσερις χειρουργικές επεμβάσεις. Η σημερινή, όπως έγινε γνωστό, διήρκεσε τρεις ώρες.
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας