![Συγκίνηση στο πρώτο δρομολόγιο του Intercity – Δάκρυσε ο πρόεδρος του ΟΣΕ όταν ξεκινούσε το τρένο[εικόνες]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2023/04/photo_5861965782026665662_y.jpg)
Συγκίνηση στο πρώτο δρομολόγιο του Intercity – Δάκρυσε ο πρόεδρος του ΟΣΕ όταν ξεκινούσε το τρένο[εικόνες]
Ο πρόεδρος του ΟΣΕ, ήταν στο πρώτο δρομολόγιο, και δάκρυσε όταν πήρε μπροστά η μηχανή
Σε κλίμα συγκινησιακά φορτισμένο, ξεκίνησε το πρωί το πρώτο δρομολόγιο Intercity, ένα και πλέον μήνα, μετά την τραγωδία στα Τέμπη.
Η αμαξοστοιχία 882, με 200 επιβάτες, ξεκίνησε στις 08:28 από το σταθμό Λαρίσης προς Καλαμπάκα και σε αυτήν επιβιβάστηκε ο υπουργός Μεταφορών Γιώργος Γεραπετρίτης καθώς και ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ, θέλοντας να δώσουν το μήνυμα ότι οι μετακινήσεις είναι ασφαλείς.
Δάκρυσε ο Τερεζάκης
Το στίγμα πάντως, δίνει η αντίδραση του προέδρου του ΟΣΕ, Παναγιώτη Τερεζάκη. Έχοντας νωπές τις μνήμες από τη φονική σύγκρουση που έκοψε το νήμα της ζωής σε 57 ανθρώπους, όταν πήρε μπροστά η μηχανή, με δυσκολία συγκρατούσε τους λυγμούς του.
Δείτε τις εικόνες:

Φωτογραφίες: ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI
Το δεύτερο δρομολόγιο αναμένεται να ξεκινήσει στις 10:28 και θα πραγματοποιήσει τη διαδρομή Αθήνα – Θεσσαλονίκη.
Μέχρι να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας σε όλο το σιδηροδρομικό δίκτυο, τα δρομολόγια δεν θα θυμίζουν σε τίποτα αυτά του παρελθόντος. Χαμηλές ταχύτητες, μεγαλύτερη διάρκεια διαδρομής, δύο μηχανοδηγοί και ένας συνοδός και παρουσία ενός μόνο τρένου στα τούνελ.
Συγκεκριμένα: το όριο ταχύτητας των συρμών θα είναι 100 χλμ/ώρα αντί 160 χλμ/ ώρα. Η διάρκεια του ταξιδιού Αθήνα – Θεσσαλονίκη θα είναι 5 ώρες και 30 λεπτά αντί 4 ώρες που ήταν μέχρι πρότινος.
Σύμφωνα με τον προγραμματισμό αρχικά στον άξονα Αθήνα – Θεσσαλονίκη – Αθήνα θα εκτελείται ένα ζεύγος δρομολογίων, ενώ από τις 7 Απριλίου θα εκτελούνται 2 ζεύγη δρομολογίων και 3 ζεύγη δρομολογίων από τις 11 Απριλίου.
- Μεξικό: Οι εκπαιδευτικοί απειλούν με ογκώδη διαδήλωση την ημέρα έναρξης του Μουντιάλ
- Νιγηρία: Φονικές επιθέσεις σε σχολεία και απαγωγές δεκάδων μαθητών στον βορρά και τον νότο
- Κούβα: Αποκαταστάθηκε η ηλεκτροδότηση στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας
- Λίβανος: Ζητά εγγυήσεις η Βηρυτός από τις ΗΠΑ για να εδραιωθεί η εκεχειρία – Επίθεση Σαλάμ στη Χεζμπολάχ
- Στα «Νέα Σαββατοκύριακο»: Οι ομάδες, τα πρόσωπα, το σύνδρομο
- Δύο ιταλικά ναρκαλιευτικά απέπλευσαν από τη Σικελία για να συμβάλουν στον καθαρισμό των Στενών του Ορμούζ

