Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τέμπη: Ξεκίνησε το πρώτο δρομολόγιο Intercity - «Χρέος μας στα θύματα η δημιουργία ενός σύγχρονου σιδηροδρόμου»

Τέμπη: Ξεκίνησε το πρώτο δρομολόγιο Intercity – «Χρέος μας στα θύματα η δημιουργία ενός σύγχρονου σιδηροδρόμου»

Με την αμαξοστοιχία 882 Αθήνα-Καλαμπάκα θα ταξιδέψει ο υπουργός Επικρατείας Γ. Γεραπετρίτης

Στις ράγες μπαίνουν σήμερα, Δευτέρα 3 Απριλίου, τα επιβατικά τρένα στον σιδηροδρομικό άξονα Αθήνα – Θεσσαλονίκη, έναν και πλέον μήνα μετά το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη, στο πλαίσιο επανεκκίνησης του σιδηρόδρομου.

Στο πρώτο δρομολόγιο με αναχώρηση από τον σταθμό Λαρίσης για Καλαμπάκα θα ταξιδέψουν ο υπουργός Επικρατείας και αρμόδιος για θέματα Υποδομών και Μεταφορών Γ. Γεραπετρίτης, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ Παναγιώτης Τερεζάκης και στελέχη της Hellenic Τrain, θέλοντας να δώσουν το μήνυμα ότι οι μετακινήσεις είναι ασφαλείς.

«Σήμερα έχουμε την επανεκκίνηση της επιβατικής αμαξοστοιχίας για τη βόρεια Ελλάδα. Με μια μικρή χρονική υστέρηση είχε προγραμματιστεί για προχθές, αλλά σήμερα εκκινούν οι αμαξοστοιχίες. Είμαστε μέσα στο πρόγραμμά μας σε ό,τι αφορά το σύνολο σχεδόν των αμαξοστοιχιών, εμπορευματικών και επιβατικών. Απομένει μετά από τη σημερινή επανεκκίνηση ο προστατικός σιδηρόδρομος για το Κιάτο που θα εκκινήσει προς το τέλος της επόμενης βδομάδας, όταν θα έχουν ολοκληρωθεί τα έργα τα οποία γίνονται κυρίως για την ανάδειξη του φωτισμού μέσα σε σήραγγες προς τη διαδρομή για Κιάτο. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους εργαζομένους του ΟΣΕ,ΕΡΓΟΣΕ, και τη Hellenic train υπερέβαλαν εαυτούς έτσι ώστε να έχουμε σε μια εξαιρετικά δύσκολη συνθήκη να αναβαθμίσουμε  το επίπεδο ασφαλείας ώστε οι επιβάτες να έχουν εμπιστοσύνη και έως ότου ολοκληρωθούν τα προβλεπόμενα έργα να έχουμε ένα επίπεδο ασφαλείας που να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις των πολιτών και των επιβατών» δήλωσε ο υπουργός.

Τα τρία ζητήματα της πολιτείας

Η πολιτεία μετά το τραγικό δυστύχημα ανέδειξε τρία σημαντικά ζητήματα, τα οποία οφείλουμε όλοι να αποδεχτούμε και να  πολεμήσουμε γι’ αυτά.

Το πρώτο είναι να ριχτεί άπλετο φως ώστε να αναδειχθούν οι ευθύνες όπου αυτές υπάρχουν – η έρευνα προχωράει με ταχείς ρυθμούς και θα έχουμε σύντομα τα αποτελέσματα της.

Του δεύτερο είναι η επανεκκίνηση με ασφάλεια για την εμπέδωση της εμπιστοσύνης του κοινού και πράγματι σύμφωνα με τον προγραμματισμό μας 22 Μαρτίου εκκίνησαν οι πρώτες περιφερειακές αμαξοστοιχίες καθώς και ο προστατικός σιδηρόδρομος για το αεροδρόμιο και τη Χαλκίδα. Και επιπλέον σήμερα έχουμε τις επιβατικές αμαξοστοιχίες οι οποίες κατευθύνονται προς Θεσσαλονίκη και Καλαμπάκα. Ελπίζω πως μέχρι το τέλος της άλλης βδομάδας να έχουμε και τον προαστιακό του Κιάτου.

Το τρίτο ζήτημα μας είναι η ανάταξη του επιπέδου ασφάλειας των σιδηροδρόμων σε ένα πιο μόνιμο επίπεδο. Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι γίνεται μια τεράστια προσπάθεια ώστε όλες οι συμβάσεις που αναφέρονται στη σηματοδότηση και την τηλεδιοίκηση καθολικά στον κύριο άξονα να ολοκληρωθούν έγκαιρα έτσι ώστε τέλος Σεπτεμβρίου να έχουμε ένα απολύτως ασφαλές δίκτυο σύμφωνα με τα προβλεπόμενα διεθνή standards για την προστασία των επιβατών.

Συνεργασία με τους γαλλικούς σιδηροδρόμους

Σήμερα θα βρεθώ το μεσημέρι και στη Γαλλία όπου με πρωτοβουλία και του πρωθυπουργού θα έχουμε μια συνεργασία με τους γαλλικούς σιδηροδρόμους και το γαλλικό υπουργείο μεταφορών. Η ελπίδα και η υποχρέωσή μας είναι να έχουμε ένα σιδηρόδρομο αντάξιο όλων μας, έναν σύγχρονο σιδηρόδρομο ο οποίος θα μπορέσει να είναι από τους κορυφαίους στην Ευρώπη. Είναι μια υποχρέωση που έχουμε απέναντι στα θύματα του δυστυχήματος που χάθηκαν τόσο πρόωρα και άδικα. Η έρευνα θα φτάσει μέχρι τέλους.

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024