Νίκος Ξανθόπουλος: Τα πρώτα λόγια της κόρης του – Πότε θα γίνει η κηδεία του
«Έκανε μια ζωή σαν παραμύθι...»
Στο πένθος έχουν βυθιστεί η οικογένεια και ο καλλιτεχνικός κόσμος από τον θάνατο του Νίκου Ξανθόπουλου.
Το «παιδί του λαού» έφυγε από τη ζωή στα 89 του χρόνια, μετά από νοσηλεία ενός μήνα σε ΜΕΘ, λόγω σοβαρών καρδιολογικών προβλημάτων.
Ο ηθοποιός, που με τους πρωταγωνιστικούς του ρόλους στις ταινίες έγραψε ιστορία και σφράγισε μια ολόκληρη εποχή, ήταν παντρεμένος με την Εριφύλη Ξανθοπούλου και είχε τέσσερα παιδιά και πέντε εγγόνια.
Η κόρη του, Μαρία, μιλώντας στο «Καλύτερα δε γίνεται» επιβεβαίωσε ότι ο πατέρας της έφυγε από τη ζωή σήμερα Κυριακή 22 Ιανουαρίου και τόνισε ότι βίωσε την αναγνώριση και την αγάπη του κόσμου.
«Ο πατέρας μου έκανε μια ζωή σαν παραμύθι. Μια γεμάτη ζωή, βίωσε την αναγνώριση, την αγάπη του κόσμου και των δικών του ανθρώπων», είπε συγκινημένη η Μαρία Ξανθοπούλου.
Πότε και πού θα γίνει η κηδεία του
Συγγενείς και φίλοι θα πουν το τελευταίο αντίο στον Νίκο Ξανθόπουλο την Τρίτη 24 Ιανουαρίου στις 13:00, στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών.
Την ανακοίνωση έκανε ο πρόεδρος του ΣΕΗ, Σπύρος Μπιμπίλας. Με ανάρτησή του στο Facebook, αποχαιρέτησε τον ηθοποιό και τόνισε πως έτρεφε μεγάλο θαυμασμό για εκείνον.
«Διαβάζουμε με θλίψη από τα site ότι έφυγε ο πολύ σπουδαίος Άνθρωπος και ηθοποιός Νίκος Ξανθόπουλος… Το αγαπημένο ΠΑΙΔΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ της δεκαετίας του 60… Δεν έτυχε ποτέ να τον γνωρίσω από κοντά αν και θα το ήθελα! Θυμάμαι με συγκίνηση τις ουρές στα σινεμά του 60 όπου έμπαινε ο απλός λαός για να κλάψει μαζί του , να ταυτιστεί με τον αγνό εργατικό νέο που τα έβαζε με τους πλούσιους.
Αντιπροσώπευσε μια ολόκληρη εποχή! Της μιζέριας της μεταπολεμική Ελλάδας, της φτώχειας, της μετανάστευσης, του ψυχικού μεγαλείου! Τα τραγούδια του τα τραγούδησε όλη η Ελλάδα. Μεγάλος μάστορας του μπουζουκιού συνάμα. Κρίμα που παίζονται τόσα σπάνια οι ταινίες του! Θα σας θυμόμαστε πάντα πολυαγαπημένε μας Νίκο Ξανθόπουλε… Καλό ταξίδι στο φως… Η εξόδιος ακολουθία την Τρίτη στην μία το μεσημέρι στο Πρώτο Κοιμητήριο της Αθήνας», έγραψε.
- Ισπανία: Στα εργαστήρια συντήρησης αναζητούν τα αίτια της τραγωδίας – Απορρίπτεται σενάριο δολιοφθοράς
- Γροιλανδία: MAGA, αλλά όχι του Τραμπ – Το κόκκινο καπελάκι της αντίστασης στον Αμερικανό πρόεδρο, ξεπούλησε
- Θυελλώδεις άνεμοι 130 χλμ/ώρα «σφυροκοπούν» την Πάτρα – Bίντεο από τη γέφυρα στο Ρίο – Αντίριο
- «Ξορκίζει» το Μαξίμου την Καρυστιανού, αλλά οι ευρωβουλευτές της ΝΔ ψήφισαν κατά του δικαιώματος των γυναικών στην άμβλωση!
- Θεσσαλονίκη: Παραμένουν οι αγρότες των Μαλγάρων στο μπλόκο, χωρίς να κλείνουν δρόμους – «Δεν φεύγουμε»
- Η αποτυχία φωνάζει: Ξέρουμε τι θα δούμε με τον Λανουά στην ΚΕΔ

