Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: Ανταποκριτής ανακηρύσσει τον Παύλο βασιλιά της Ελλάδας

Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: Ανταποκριτής ανακηρύσσει τον Παύλο βασιλιά της Ελλάδας

Υπάρχει site που θέλει τον πρωτότοκο γιο του εκλιπόντος τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, Παύλο, βασιλιά της Ελλάδας.

Με τον θάνατό του, ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος έκλεισε και τυπικά το κεφάλαιο της βασιλείας στη χώρα μας. Υπάρχει όμως και μια ιστοσελίδα που φαίνεται να έχει διαφορετική άποψη. Ανακηρύσσει μάλιστα τον γιο του Παύλο, βασιλιά της Ελλάδας.

Το royalcentral.co.uk ειδικεύεται στις ζωές των βασιλικών οικογενειών και μεταφέρει τις εξελίξεις που υπάρχουν. Ένας από τους ανταποκριτές του, ο Oskar Aanmoen, γράφει για τον πρωτότοκο γιο του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου και τον ανακηρύσσει ως τον επόμενο βασιλιά της Ελλάδας.

Τον αφήνει, φαίνεται, αδιάφορο το Δημοψήφισμα του 1974, οπότε και οι Έλληνες πολίτες επέλεξαν με ποσοστό 69,2% την Αβασίλευτη Δημοκρατία ως μορφή του πολιτεύματος.

Σε ανάρτησή του στο Twitter γράφει χαρακτηριστικά: «Ο βασιλιάς πέθανε, ζήτω ο βασιλιάς! Να ζήσει η αυτού μεγαλειότης, ο βασιλιάς Παύλος ο δεύτερος των Ελλήνων».

Το άρθρο του, που τιτλοφορείται «Ο πρίγκιπας που γεννήθηκε για να κυβερνήσει, που έζησε τη ζωή του στην εξορία – Ο Παύλος της Ελλάδας», αναλυτικά:

«Ο θάνατος του Κωνσταντίνου Β’, τελευταίου Βασιλιά της Ελλάδας, κλείνει ένα κεφάλαιο στην ιστορία της χώρας του. Αλλά για τους υποστηρικτές της ελληνικής μοναρχίας, το ερώτημα ποιος φέρει τώρα τη διεκδίκηση του στέμματος παραμένει. Κληρονόμος του Κωνσταντίνου ήταν ο πρωτότοκος γιος του, ο Παύλος.

Στις 20 Μαΐου 1967 γεννήθηκε ο διάδοχος της Ελλάδας Παύλος, επίσης πρίγκιπας της Δανίας. Ο Έλληνας διάδοχος είναι ο μεγαλύτερος γιος και το δεύτερο παιδί του Κωνσταντίνου Β’, του τελευταίου Βασιλιά της Ελλάδας από το 1964 έως το 1973 και της συζύγου του, Άννας-Μαρί της Δανίας. Τόσο η βασίλισσα Μαργκρέθη της Δανίας όσο και η βασίλισσα Σοφία της Ισπανίας είναι θείες του.

Όταν γεννήθηκε, ο διάδοχος Παύλος, εκτόπισε τη μεγαλύτερη αδερφή του, Αλεξία, ως διάδοχο του θρόνου ακολουθώντας τους κανόνες της τάξης της διαδοχής της Ελλάδας. Ο Πρίγκιπας μεγάλωσε στο Ανάκτορο Τατοΐ στην Αθήνα. Ο Παύλος γεννήθηκε σε μια ταραγμένη εποχή της ελληνικής πολιτικής. Η Ελλάδα αυτή την εποχή χαρακτηριζόταν από στρατιωτικά πραξικοπήματα και αστάθεια.

Όταν εγκατέλειψαν την Ελλάδα

Ο πατέρας του διαδόχου Παύλου, ο βασιλιάς Κωνσταντίνος Β’, είχε αναλάβει την εξουσία στην Ελλάδα μετά το θάνατο του πατέρα του, βασιλιά Παύλου, το 1964. Το 1967, την ίδια χρονιά που γεννήθηκε ο Παύλος, η ελληνική βασιλική οικογένεια ανατράπηκε με στρατιωτικό πραξικόπημα . Τον Δεκέμβριο του 1967 ο βασιλιάς Κωνσταντίνος επιχείρησε ένα αντιπραξικόπημα, αλλά δεν μπόρεσε να συγκεντρώσει επαρκή στρατιωτική υποστήριξη.

Ως εκ τούτου, το 1967 η βασιλική οικογένεια έπρεπε να εγκαταλείψει την Ελλάδα. Πρώτα πήγαν στη Ρώμη. Από τη Ρώμη πήγαν στην Κοπεγχάγη και έζησαν με τη μητέρα της βασίλισσας Anne-Marie, βασίλισσα Ingrid, για κάποιο διάστημα.

Ο διάδοχος Παύλος σπούδασε στο Λονδίνο στο Ελληνικό Κολλέγιο του Λονδίνου, που ιδρύθηκε από τους γονείς του καθώς και στο Armand Hammer United World College στις ΗΠΑ. Ο διάδοχος έχει επίσης ολοκληρώσει εκπαίδευση στη Βασιλική Στρατιωτική Ακαδημία Sandhurst του Βρετανικού Στρατού.

Ως ενήλικας, έχει ζήσει στη Νέα Υόρκη και το Λονδίνο, εργαζόμενος ως σύμβουλος επενδύσεων. Ο Παύλος παντρεύτηκε τη βρετανικής καταγωγής κληρονόμο Marie-Chantal Miller, την 1η Ιουλίου 1995. Το ζευγάρι έχει πέντε παιδιά την Πριγκίπισσα Μαρία-Ολυμπία, τον Πρίγκιπα Κωνσταντίνο-Αλέξιο, τον Πρίγκιπα Αχιλλέα-Ανδρέα, τον Πρίγκιπα Οδυσσέα-Κίμωνα και τον Πρίγκιπα Αριστείδη-Σταύρο.

Ο Έλληνας διάδοχος και η οικογένειά του εμφανίζονται συχνά σε επίσημους βασιλικούς εορτασμούς στην Ευρώπη. Εξάλλου, πολλοί από τους στενούς συγγενείς του διαδόχου είναι σημαντικοί Ευρωπαίοι βασιλικοί. Ο διάδοχος κατά τα άλλα ελάχιστα ασχολείται με την ελληνική πολιτική».

Sports in

Ο Ζέλσον στο πλάνο του Μεντιλίμπαρ

Ο έμπειρος εξτρέμ είναι παίκτης που μπορεί να κάνει τη διαφορά με μια κίνηση και ο Μεντιλίμπαρ ποντάρει πολλά πάνω του

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024