Υπογράφηκε από τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κ.  Θεόδωρο Σκυλακάκη, η απόφαση χρηματοδότησης (ΑΔΑ: ΨΨΖΩΗ-ΦΕΤ) από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας για το έργο «Προμήθεια και εγκατάσταση αναβατορίου ατόμων για το κάστρο της Μονεμβασιάς και συνοδά έργα» συνολικού προϋπολογισμού 6.800.360,00 €.

Η Δημοτική Αρχή εκπόνησε την προμελέτη του έργου σε συνεργασία με τον Αναπτυξιακό Οργανισμό Πάρνωνα Α.Ε. και  εξασφάλισε τις απαραίτητες εγκρίσεις προκειμένου ο φάκελος να είναι πλήρης για να χρηματοδοτηθεί από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Μπαίνει τελεφερίκ στο Κάστρο της Μονεμβασιάς

Η πράξη αφορά: α) Στην προμήθεια, εγκατάσταση και λειτουργία Αναβατορίου – Τελεφερίκ αντιστρεπτής λειτουργίας στο κάστρο, β) Στην εκπόνηση και εφαρμογή μελετών διαμόρφωσης δικτύου διαδρομών περιήγησης και γ) Στην αποκατάσταση της ανωδομής του τμήματος τείχους της Άνω Πόλης της στη θέση άφιξης του αναβατορίου.

Πηγή: Δήμος Μονεμβασιάς

Πρόκειται για ένα έργο αναβάθμισης του Κάστρου το οποίο σύμφωνα με τον σχεδιασμό θα εξασφαλίζεται πρωτίστως η πρόσβαση εμποδιζομένων ατόμων, καθώς και ατόμων με κινητικές δυσκολίες στην Άνω Πόλη Μονεμβασιάς και η ταχύτερη προσέγγιση σε αυτή στο πλαίσιο της αντιμετώπισης έκτακτων αναγκών και μεταφοράς υλικών για τη συντήρηση των μνημείων της Άνω Πόλης.