Κυριακή 19 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Μπαίνει τελεφερίκ στο Κάστρο της Μονεμβασιάς

Μπαίνει τελεφερίκ στο Κάστρο της Μονεμβασιάς

Ευκολότερη πρόσβαση στο Κάστρο της Μονεμβασιάς θέλει να δημιουργήσει με το τελεφερίκ ο Δήμος και υπέβαλλε στο Ταμείο Ανάκαμψης το τεχνικό δελτίο του έργου προς χρηματοδότηση.

Ολοκληρώθηκε η σύνταξη και η υποβολή στην Ειδική Υπηρεσία Συντονισμού του Ταμείου Ανάκαμψης μέσω της Επιτελικής Δομής ΕΣΠΑ του ΥΠ.ΠΟ.Α στις 24/11/2022,  το Τεχνικό Δελτίο του Δήμου Μονεμβασιάς για το έργο «Προμήθεια και εγκατάσταση αναβατορίου ατόμων για το κάστρο της Μονεμβασίας και συνοδά έργα» συνολικού Π/Υ 6.800.360,00€.

Η πράξη αφορά:

α)στην προμήθεια, εγκατάσταση και λειτουργία αναβατορίου αντιστρεπτής λειτουργίας στο κάστρο της Μονεμβασιάς, πρωτίστως για την εξασφάλιση της πρόσβασης εμποδιζομένων ατόμων καθώς και ατόμων με κινητικές δυσκολίες στην Άνω Πόλη Μονεμβασίας, και δευτερευόντως για την ταχύτερη προσέγγιση σε αυτή στο πλαίσιο της αντιμετώπισης έκτακτων αναγκών και μεταφοράς υλικών για τη συντήρηση των μνημείων της Άνω Πόλης,

β)στην εκπόνηση και εφαρμογή μελετών διαμόρφωσης δικτύου διαδρομών περιήγησης στον αρχαιολογικό χώρο της Άνω Πόλης και σύνδεσης του χώρου άφιξης του αναβατορίου με τα επισκέψιμα μνημεία της Άνω Πόλης, που θα συνιστά και το σημείο κατάληξης των διαδρομών περιήγησης. Μεγάλα τμήματα του δικτύου θα είναι προσεγγίσιμα από εμποδιζόμενα άτομα. Οι μελέτες που θα εκπονηθούν είναι: Τοπογραφικές και Φωτογραμμετρικές εργασίες, Αρχιτεκτονική, Στατική, Η/Μ και

γ)αποκατάσταση της ανωδομής του τμήματος τείχους της Άνω Πόλης της Μονεμβάσιας στη θέση άφιξης του αναβατορίου με  εργασίες καθαρισμού των ριζικών συστημάτων  από τις παρειές και τη βάση του τείχους, εφαρμογή βαθέως αρμολογήματος με κονίαμα συμβατό με το υφιστάμενο, εφαρμογή ενεμάτων ομογενοποίησης, λιθοσυρραφές στις περιοχές των ρηγματώσεων, τοπικές καθαιρέσεις- ανακτίσεις τμημάτων λιθοδομών, τοπικές συμπληρώσεις ανάδειξης επάλξεων και στέψεων ανωδομής,  κατασκευή τελικών αρμολογημάτων, τοπικές αποχωματώσεις στη βάση του τείχους, λήψη μέτρων απορροής ομβρίων.

Το αναβατόριο (τελεφερίκ) της Μονεμβασίας θα είναι ένα εξαιρετικά καινοτόμο, για αρχαιολογικό χώρο, έργο, το οποίο θα συμβάλλει σημαντικά στην ευρύτερη προσπάθεια αναβάθμισης τόσο της Άνω Πόλης όσο και του Κάστρου της Μονεμβασίας.

Sports in

Κοντά στο sold out η Φιορεντίνα για τον τελικό – Πόσα εισιτήρια απομένουν

Πολύ κοντά στο να εξαντλήσουν τα διαθέσιμα εισιτήρια για τον τελικό του Europa Conference League είναι οι οπαδοί της Φιορεντίνα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 19 Μαϊου 2024