Η «κατάρα» 20 χρόνων που φιλοδοξεί να σπάσει η Βραζιλία κόντρα στην Κροατία
Μετά το Μουντιάλ του 2002 η Βραζιλία δεν έχει αποκλείσει ποτέ σε νοκ-άουτ ομάδα από την Ευρώπη.
H Κροατία είναι το επόμενο εμπόδιο για τη Βραζιλία στο Μουντιάλ, με τη «Σελεσάο» να θέλει να πάρει την πρόκριση για τα ημιτελικά της διοργάνωσης ώστε να βάλει τέλος και σε μία «κατάρα» που κρατάει 20 χρόνια.
Από το 2002 και το Μουντιάλ που διοργάνωσαν Νότια Κορέα και Ιαπωνία, η Βραζιλία δεν έχει νικήσει ευρωπαϊκή ομάδα σε αγώνα νοκ-άουτ Παγκοσμίου Κυπέλλου. Η τελευταία φορά ήταν στον τελικό του Μουντιάλ 2002, στη νίκη με 2-0 επί της Γερμανίας.
Έκτοτε η Βραζιλία έχει γνωρίσει πέντε ήττες, τρεις αποκλεισμούς στα προημιτελικά, έναν στα ημιτελικά και την ήττα στον αγώνα για την τρίτη θέση το 2014. Σε αυτούς τους αγώνες η Βραζιλία σημείωσε μόλις τρία γκολ και δέχθηκε 15 γκολ.
Σε αυτά τα τέσσερα Κύπελλα, οι μόνες νίκες της Βραζιλίας σε νοκ άουτ γύρους ήταν εναντίον ομάδων από τη Νότια Αμερική (Χιλή, 2010 και 2014, φάση των «16» και Κολομβία, προημιτελικά 2014), Αφρικής (Γκάνα, φάση των «16» 2006) και Βόρειας Αμερικής (Μεξικό, φάση των «16» 2018).
Οι νοκ-άουτ ήττες της Βραζιλίας από ευρωπαϊκές ομάδες από το 2006:
2006- Βραζιλία 0-1 Γαλλία (προημιτελικά)
2010- Βραζιλία 1-2 Ολλανδία (προημιτελικά)
2014- Βραζιλία 1-7 Γερμανία (ημιτελικά)
2014- Βραζιλία 0-3 Ολλανδία (αγώνας για τρίτη θέση)
2018- Βραζιλία 1-2 Βέλγιο (προημιτελικά)
- Τι είπε ο Πίτερς για τη μεταγραφή του Μόρις στον Ολυμπιακό…
- Την ώρα που οι ΗΠΑ πιέζουν τη Βενεζουέλα, Πούτιν και Λουκασένκο δείχνουν τη συμπαράστασή τους στον Μαδούρο
- Η Disney επενδύει 1 δισ. στην OpenAI και ανοίγει το «θησαυροφυλάκιο» χαρακτήρων στο Sora
- Συναγερμός στο Χαμόγελο του Παιδιού – Εξαφανίστηκε 13χρονος από χώρο φιλοξενίας στα Πετράλωνα
- Φαρίντ: «Είμαι χαρούμενος που ο Παναθηναϊκός με πίστεψε» (vid)
- Χριστούγεννα: Πότε σταματούν τα μαθήματα και κλείνουν τα σχολεία


