Νίκος Δένδιας: Εκπροσώπησε τον πρωθυπουργό στη Σύνοδο Κορυφής του Διεθνούς Οργανισμού Γαλλοφωνίας
Ο κ. Δένδιας σημείωσε ότι «η Ελλάδα είναι εδώ, λόγω των στενών συμμαχικών σχέσεών της με τη Γαλλία».
«Παρίσταμαι στη Σύνοδο Κορυφής του Διεθνούς Οργανισμού Γαλλοφωνίας, εκπροσωπώντας τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, στην Τζέρμπα της Τυνησίας», ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, σε δήλωσή του σε δημοσιογράφους κατά την προσέλευσή του στη 18η Σύνοδο Κορυφής του Διεθνούς Οργανισμού Γαλλοφωνίας.
Όπως εξήγησε, «κατ’αρχάς, η Ελλάδα είναι εδώ λόγω των στενών συμμαχικών σχέσεών της με τη Γαλλία. Αλλά η ελληνική συμμετοχή στον Οργανισμό έχει μια ευρύτερη προοπτική. Την προοπτική της πολυεπίπεδης διπλωματίας, της δημιουργίας πολλαπλών κατανοήσεων, σε έναν Οργανισμό με ευρεία συμμετοχή 88 χωρών, που επιτρέπει να διευρύνουμε τις κατανοήσεις μας για το Διεθνές Δίκαιο, για τα θέματα του Διεθνούς Δικαίου της Θάλασσας, αλλά επίσης για τα ζητήματα κουλτούρας και πολιτισμού».
Η ελληνική συμμετοχή στον Οργανισμό Γαλλοφωνίας έχει μια ευρύτερη προοπτική: της πολυεπίπεδης διπλωματίας, σε έναν Οργανισμό με τη συμμετοχή 88 χωρών, που επιτρέπει να διευρύνουμε τις κατανοήσεις μας για το Διεθνές Δίκαιο και την UNCLOS, αλλά και για ζητήματα πολιτισμού. pic.twitter.com/yTAcP1YoEv
— Nikos Dendias (@NikosDendias) November 19, 2022
Συνάντηση Δένδια με τον Εμανουέλ Μακρόν
Μία σύντομη συνάντηση με τον πρόεδρο της Γαλλίας, Εμμανουέλ Μακρόν, είχε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, στο περιθώριο της 18ης Συνόδου Κορυφής του Διεθνούς Οργανισμού Γαλλοφωνίας στη Τζέρμπα.
Στο περιθώριο της 18ης Συνόδου Κορυφής του Δ.Ο. Γαλλοφωνίας στην Τζέρμπα, είχα σύντομη συνάντηση με τον Πρόεδρο της φίλης, εταίρου και στρατηγικού συμμάχου #Γαλλίας @EmmanuelMacron. pic.twitter.com/q70j1CQUi7
— Nikos Dendias (@NikosDendias) November 19, 2022
Συνάντηση Δένδια με τον πρωθυπουργό του Μαυροβουνίου
Ο κ. Δένδιας συναντήθηκε, επίσης, με τον πρωθυπουργό του Μαυροβουνίου, Ντρίταν Αμπάζοβιτς, στο περιθώριο της Συνόδου.
Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν οι διμερείς σχέσεις, τα θέματα ενέργειας και συνδεσιμότητας, η ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων και οι συνέπειες της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, σύμφωνα με σχετική ανάρτηση του υπουργού Εξωτερικών στο twitter.
Στο περιθώριο της 18ης Συνόδου Κορυφής Διεθνούς Οργανισμού Γαλλοφωνίας, συναντήθηκα με τον Πρωθυπουργό του Μαυροβουνίου, Dritan Abazović. Στο επίκεντρο οι διμερείς σχέσεις, τα θέματα ενέργειας & συνδεσιμότητας, η ?? προοπτική των Δυτ. Βαλκανίων & οι συνέπειες της ??εισβολής σε??. pic.twitter.com/XzKr7ZJHj3
— Nikos Dendias (@NikosDendias) November 19, 2022
Ο κ. Δένδιας ανέφερε, επίσης, ότι συμμετείχε στις εργασίες της 18ης Συνόδου Κορυφής του Διεθνούς Οργανισμού Γαλλοφωνίας στην Τζέρμπα της Τυνησίας, όπου απηύθυνε ομιλία στο πάνελ, με θέμα «Η Γαλλοφωνία του μέλλοντος».
Συμμετείχα στις εργασίες της 18ης Συνόδου Κορυφής του Δ.Ο. Γαλλοφωνίας στην Τζέρμπα ?? & απηύθυνα ομιλία στο πάνελ με θέμα «Η Γαλλοφωνία του μέλλοντος». pic.twitter.com/d5RmqVdaVS
— Nikos Dendias (@NikosDendias) November 19, 2022
- Ακίνητα: Στο μικροσκόπιο της ΑΑΔΕ αδήλωτα εισοδήματα από Airbnb και «κρυφές» αγοραπωλησίες
- ΗΠΑ: Τραμπ, ICE και ακροδεξιά στρέφουν τους προοδευτικούς Αμερικανούς στα όπλα
- Super League: Must win παιχνίδι για τον Άρη και «τελικός» στην Κρήτη – Τα τρία κομβικά ματς των play out
- Μία αγορά εργασίας που απαιτεί τα πάντα, αλλά προσφέρει ψίχουλα: Η αλήθεια πίσω από την «απρόθυμη» Gen Z
- Παρά τα θετικά σημάδια για συνομιλίες ο Τραμπ ζητά συμφωνία μέχρι την Τετάρτη – «Αλλιώς μπορεί να ρίξουμε βόμβες»
- Γιώργος Μυλωνάκης: Συνεχίζει να νοσηλεύεται διασωληνωμένος στη ΜΕΘ
- Το… παράπονο του Φρανσίσκο: «Εγώ πρέπει να πάρω το βραβείο του MVP, όχι ο Βεζένκοφ»
- Ποιοι χάνουν, ποιοι κερδίζουν την «μάχη» με την εφορία
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 18.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/daniel-olah-enaFJelpNxY-unsplash-1-315x220.jpg)










































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442