Ένας ακόμα βανδαλισμός έργου τέχνης – Έριξαν σούπα σε πίνακα του Βαν Γκογκ
Ένα ακόμα έργο τέχνης βρέθηκε στο «στόχαστρο» των ακτιβιστών που διαμαρτύρονται για την καταστροφή του περιβάλλοντος.
Ένας ιδιαίτερος τρόπος ακτιβισμού κερδίζει συνεχώς έδαφος τα τελευταία 24ωρα. Είναι αυτός που τα «βάζει» με έργα τέχνης.
Ειδικότερα, ακτιβιστές βανδαλίζουν με κάθε πιθανό τρόπο έργα τέχνης διάσημων δημιουργών σε όλη την Ευρώπη.
Έτσι, μετά τον πουρέ πατάτας σε πίνακα του Γάλλου ιμπρεσιονιστή ζωγράφου Κλοντ Μονέ στο Μουσείο Μπαρμπερίνι του Πότσνταμ, την τοματόσουπα στον διάσημο πίνακα «Ηλιοτρόπια» του Βίνσεντ Βαν Γκογκ στην Εθνική Πινακοθήκη του Λονδίνου και τον διάσημο πίνακα το «Κορίτσι με το μαργαριταρένιο σκουλαρίκι» του Γιοχάνες Βερμέερ στη Χάγη, όπου ένας άνδρας πήγε και κόλλησε το κεφάλι του, ήρθε η… ώρα για ένα ακόμα έργο του Βαν Γκογκ.
Τέσσερις ακτιβίστριες της Last Generation πέταξαν σούπα στον πίνακα «Ο σπορέας», που βρίσκεται στη Ρώμη.
Ο πίνακας, που δημιούργησε ο διάσημος Ολλανδός ζωγράφος το 1888, εκτίθεται προστατευμένος πίσω γυάλινη προθήκη και δεν έπαθε τίποτα.
Η ιταλική αστυνομία προχώρησε σε τέσσερις συλλήψεις, με τους ακτιβιστές να ισχυρίζονται ότι η πράξη τους είναι «μια απελπισμένη και επιστημονικά βάσιμη κραυγή που δεν μπορούμε να την καταλάβουμε απλώς σαν βανδαλισμό».
- Ιράν: 2 νεκροί από «θραύσματα πυραύλων» στο Τελ Αβίβ – Νέα ομοβροντία ιρανικών πυραύλων κατά του Ισραήλ
- Λίβανος: Το Ισραήλ ισχυρίζεται ότι έπληξε εκτοξευτήρες της Χεζμπολά
- Προσφυγή της Σενεγάλης στο CAS μετά την αφαίρεση του Κόπα Άφρικα
- Στα «ΝΕΑ» της Τετάρτης: 14+3 βουλευτές στον ΟΠΕΚΕΠΕ-2
- Φουρνιέ: «Είναι μια μεγάλη νίκη απέναντι στην πιο κυριαρχική ομάδα της λίγκας»
- Γιορτή σήμερα 18 Μαρτίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο






