Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Έφηβοι ρίχνουν γάλα στα σούπερ μάρκετ διαμαρτυρόμενοι

Έφηβοι ρίχνουν γάλα στα σούπερ μάρκετ διαμαρτυρόμενοι

Η τελευταία τάση των οικολόγων είναι εδώ: το άδειασμα των μπουκαλιών του γάλακτος στα παντοπωλεία εναντίον της «καταστροφικής» γαλακτοβιομηχανίας

Σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο, έφηβοι που ανησυχούν για το περιβάλλον κάνουν «άδεισμα γάλακτος». Η νέα τάση ακτιβισμού περιλαμβάνει την είσοδο σε παντοπωλεία, την παραλαβή χαρτοκιβωτίων με γάλα που παράγεται από αγελάδες και την έκχυση του περιεχομένου τους, σύμφωνα με την ομάδα για τα δικαιώματα των ζώων Animal Rebellion.

Τα βίντεο που έχουν εμφανιστεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν εφήβους να χύνουν γάλα στο πάτωμα, πάνω από τους πάγκους πώλησης και σε άλλα σημεία του καταστήματος.

«Η γαλακτοβιομηχανία είναι απίστευτα καταστροφική για το περιβάλλον. Οι 5 μεγαλύτερες εταιρείες κρέατος και γαλακτοκομικών στον κόσμο είναι πλέον υπεύθυνες για περισσότερες εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου από την Exxon, τη Shell ή την BP», ανέφερε η οργάνωση σε ένα tweet το Σάββατο.

«Χρειαζόμαστε ένα μέλλον με βάση τα φυτά τώρα» πρόσθεσε.

Ο λογαριασμός κοινοποίησε επίσης μια έκθεση από το Grain, μια διεθνή μη κερδοσκοπική οργάνωση, και το Ινστιτούτο για τη Γεωργική και Εμπορική Πολιτική (IATP), η οποία καλεί τον πλανήτη να «μειώσει δραματικά τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου» με την εξάλειψη της κατανάλωσης κρέατος και γαλακτοκομικών προϊόντων.

Σύμφωνα με το Animal Rebellion, οι «γαλακτοδιαμαρτυρίες» πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο σε οκτώ διαφορετικές τοποθεσίες, μεταξύ των οποίων το Λονδίνο, το Μάντσεστερ, το Νόριτς και το Εδιμβούργο.

«Η κτηνοτροφία είναι η κύρια αιτία της απώλειας της άγριας ζωής και των φυσικών οικοσυστημάτων μας» ανέφερε η ομάδα σε άλλο tweet, το οποίο επίσης καλούσε την κυβέρνηση να «υποστηρίξει τους αγρότες σε μια επείγουσα μετάβαση σε ένα σύστημα διατροφής με βάση τα φυτά και να επιτρέψει στην απελευθερωμένη γη να ξαναζωντανέψει, προκειμένου να αποκατασταθούν οι πληθυσμοί της άγριας ζωής».

Πολλές χώρες σε όλο τον κόσμο έχουν επιβάλει κανονισμούς στη γεωργική βιομηχανία, όπως όρια στις εκπομπές αζώτου που προκαλούνται από την παραγωγή γαλακτοκομικών προϊόντων. Οι περιβαλλοντολόγοι έχουν ενθαρρύνει τη χρήση εναλλακτικών γαλακτοκομικών προϊόντων, όπως το γάλα αμυγδάλου, σόγιας, καρύδας και βρώμης, αν και αυτά έχουν επίσης επικριθεί.

Η κυβέρνηση Μπάιντεν έχει δηλώσει ότι προτίθεται να προωθήσει αλλαγές στη γεωργική βιομηχανία των ΗΠΑ για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Το 2020, η EPA εκτίμησε ότι το 11% των συνολικών εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου των ΗΠΑ προερχόταν από τον γεωργικό τομέα, σε σύγκριση με το 27% από τις μεταφορές, το 25% από την ενέργεια και το 24% από τη βιομηχανία.

Sports in

Ρόι Κιν: «Έπινα πάρα πολύ όταν ήμουν στη Γιουνάιτεντ – Ήταν ντροπή»

Ο Ρόι Κιν μίλησε για τη περίοδο που βρισκόταν στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τις κακές συνήθειες που είχε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024