Απάνθρωποι σκότωσαν τρία άγρια άλογα – Εικόνες ντροπής στο Αγρίνιο
Ένας πολίτης που περνούσε από έναν αγροτικό δρόμο στην περιοχή Ασπροκκλησιά, εντόπισε το περασμένο Σαββατοκύριακο τα κουφάρια των τριών νεκρών αλόγων
Εικόνες ντροπής για τις πράξεις απάνθρωπων που σκοτώνουν ζώα χωρίς ουσιαστικό λόγο, καταγράφηκαν στο Αγρίνιο, και συγκεκριμένα στον κάμπο της Λεπενούς.
Ασυνείδητοι και απάνθρωποι, σκότωσαν τρία άγρια άλογα, χρησιμοποιώντας τα προφανώς ως… στόχους.
Ένας πολίτης που περνούσε από έναν αγροτικό δρόμο στην περιοχή Ασπροκκλησιά, εντόπισε το περασμένο Σαββατοκύριακο τα κουφάρια των τριών νεκρών αλόγων, δυο από τα οποία είχαν φαγωθεί από τα αγρίμια της περιοχής, ενώ το τρίτο ήταν πεσμένο 500 μέτρα πιο μακριά και έφερε εμφανή τραύματα από κυνηγετικό όπλο στη ράχη του.
Δεν ήταν η πρώτη φορά που γίνονται στόχος τα περήφανα άτια που κατεβαίνουν σε αναζήτηση τροφή και νερού στον κάμπο από τον Πεταλά, όπου ζουν οι αγέλες στα όρια των Δήμων Στράτου, Αμφιλοχίας και Ινάχου. Τον Ιανουάριο του 2019 είχαν βρεθεί νεκρά άλλα τρία άγρια άλογα κοντά στον αρχαιολογικό χώρο της Στράτου, επίσης με τραύματα από κυνηγετικό όπλο.
Σύμφωνα με μαρτυρίες, τα άγρια άλογα είναι πάνω από 500, ζουν κατά κοπάδια των 20 ή 25 και αποτελούν τη μεγαλύτερη αγέλη της Ευρώπης και μία από τις μεγαλύτερες στον κόσμο. Σε περιόδους που δεν βρέχει, είναι αναγκασμένα να αναζητούν νερό σε καλλιεργούμενες εκτάσεις, με κίνδυνο να βρεθούν στο στόχαστρο αγανακτισμένων αγροτών που επιλέγουν τα όπλα για να τα απομακρύνουν από τις καλλιέργειές τους.
- Το Ιράν υποστηρίζει ότι «καμία περιοχή δεν είναι ασφαλής» – Θα συνεχίσουμε να χτυπάμε τους εχθρούς μας λέει ο Νετανιάχου
- Σαρωτική η Έβερτον με Τσέλσι (3-0), βαθμός «ανάσα» για τη Λιντς με Μπρέντφορντ (0-0)
- Γιορτή σήμερα 22 Μαρτίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 22.03.2026]
- Ντουπλάντις: «Ο Καραλής με πίεσε πολύ, απολαμβάνω να αγωνίζομαι εναντίον του» (vid)
- Οι τιμές του πετρελαίου δεν αποτυπώνουν την πραγματική εικόνα της αγοράς


