ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: «Διεθνής ταραξίας η Τουρκία – Αδιανόητο να την εξοπλίζουν ΕΕ και ΝΑΤΟ»
Το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ σχολίασε την είδηση για εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου από την Άγκυρα.
Την είδηση που δημοσίευσε το πρακτορείο Bloomberg για τη μυστική δοκιμή βαλλιστικού πυραύλου μικρού βεληνεκούς από την Τουρκία, σχολίασε το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.
Όπως τονίζει, η συγκεκριμένη είδηση προκαλεί ανησυχία και υπογραμμίζει τον «αποσταθεροποιητικό ρόλο» της Άγκυρας στη νοτιοανατολική Μεσόγειο.
Διαβάστε επίσης: Δένδιας: Ρεσιτάλ υποκρισίας από την Τουρκία – Δεν θα διολισθήσουμε σ’ αυτό το δρόμο
«Τι έχει να πει τώρα ο κ. Στόλτενμπερκ;»
Η Χαριλάου Τρικούπη, μάλιστα, αναφέρει χαρακτηριστικά για την… χαλαρή διεθνή αντιμετώπιση της Τουρκίας και, κυρίως, για την πολιτική ίσως αποστάσεων που ακολουθούν οι περισσότεροι:
«Τι έχουν να πουν τώρα ο κ. Στόλτεμπεργκ για την πολιτική των ίσων αποστάσεων αλλά και όσα ευρωπαϊκά κράτη έχουν συνάψει μεγάλα εξοπλιστικά προγράμματα με την Τουρκία;».
Το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, που έχει επανειλημμένως θέσει το ζήτημα της ανάγκης για επιβολή εμπάργκο όπλων στην Τουρκία, επαναλαμβάνει πως «είναι πλέον απαραίτητο να ειεφαρμοστεί η απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την επιβολή εμπάργκο όπλων στη γειτονική χώρα».
Και καταλήγει χαρακτηριστικά: «Δεν νοείται ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και μέλη του ΝΑΤΟ, να συνεχίζουν να εξοπλίζουν και να προσφέρουν τεχνογνωσία σε ένα διεθνή ταραξία».
- Ο νικητής του Σούπερ Καπ Ιταλίας πάρει 11 εκατ. ευρώ
- Καιρός: Συννεφιασμένο το σκηνικό την Κυριακή – Πού θα βρέξει
- Οι φυλές των 50 μπλόκων
- Η συμβουλή της Αμάντα Σάιφρεντ στην συμπρωταγωνίστρια της, Σίντνεϊ Σουίνι – «Γ@μ@ το TikTok!»
- Χάσαμε το νόημα; Πώς να ξεπεράσουμε το άγχος για τα τέλεια Χριστούγεννα
- MABA ή «Κάντε την Αμερική να Ψήσει Ξανά» – Οι συντηρητικές Αμερικανίδες ως πολιτική δύναμη
- Έρχονται νέα μέτρα για το στεγαστικό από το 2026
- Ultra High Networth Individuals: Ποιοι είναι οι υπερ-πλούσιοι που μεταναστεύουν στην Ελλάδα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 14.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/howen-ac0WfQ3F6dw-unsplash-315x220.jpg)













































![Το Πανεπιστήμιο Μπράουν επιβεβαίωσε τον θάνατο δύο ατόμων – Οκτώ σε κρίσιμη κατάσταση [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/brown-uni2-315x220.jpg)

![Συρία: Έκρηξη σε διυλιστήρια πετρελαίου – Επιχειρήσεις των Κούρδων κατά του Ισλαμικού Κράτους [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/Syria-refinary-315x220.jpg)












Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442