Ρωσία: «Τρομοκρατική οργάνωση» η Meta
Η Ρωσία κατηγορεί τη Meta, μητρική εταιρεία των Facebook και Instagram, ότι είναι «τρομοκρατική οργάνωση».
Η Δύση έχει προχωρήσει σε κυρώσεις απέναντι στη Ρωσία, με τη Μόσχα να απαντάει με το ίδιο νόμισμα σε μια σειρά περιπτώσεις. Σήμερα έγινε γνωστό ότι η εταιρεία Meta θεωρείται πλέον «τρομοκρατική οργάνωση».
Πιο συγκεκριμένα και όπως αναφέρει το CNN, η Ρωσική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Οικονομικής Παρακολούθησης πρόσθεσε την αμερικανική πολυεθνική εταιρεία τεχνολογίας στο μητρώο των οργανώσεων που εμπλέκονται με την τρομοκρατία και τον εξτρεμισμό.
Η μητρική εταιρεία του Facebook και του Instagram έχει απαγορευτεί στη Ρωσία, αναφέρει το Rosfinmonitoring.
Τι σημαίνει η απαγόρευση
Η απαγόρευση αυτή απαιτεί τώρα από τις τράπεζες να «παγώσουν» τα κεφάλαια για τις εταιρείες που περιλαμβάνονται στον εν λόγω κατάλογο και να αναστείλουν τις υπηρεσίες στους λογαριασμούς τους.
Στις 21 Μαρτίου, το περιφερειακό δικαστήριο Τβερσκόι της Μόσχας αναγνώρισε τη Meta ως εξτρεμιστική οργάνωση, υποστηρίζοντας ότι η διοίκηση της Meta επέτρεψε σε χρήστες από την Ουκρανία να καλέσουν σε βίαιες ενέργειες κατά του ρωσικού στρατού.
Το δικαστήριο απέρριψε την έφεση της αμερικανικής εταιρείας. Η δικαστική απόφαση του Μαρτίου δεν ίσχυσε για το WhatsApp, που επίσης ανήκει στη Meta, καθώς δεν διαδίδει δημόσια πληροφορίες.
- Πώς πέθανε ο έρωτας των millennials για το ίντερνετ
- Συνταγή: Σπαγγέτι με σολομό και σπαράγγια
- Σε ποιες περιοχές θα μείνουν κλειστά τα σχολεία λόγω της κακοκαιρίας
- Ιράν: Ο γιος του άλλοτε σάχη καλεί τις δυνάμεις ασφαλείας να ενωθούν «με τον λαό»
- Περπάτημα: Πέντε μυστικά που το απογειώνουν
- Καιρός: Στην κατάψυξη η χώρα – Σε ποιες περιοχές θα χιονίσει τη Δευτέρα




