Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πόλεμος στην Ουκρανία: Ανάλυση CNN - Η οργή του Πούτιν κατά των αμάχων προαναγγέλλει μια νέα βίαιη φάση στον πόλεμο

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ανάλυση CNN – Η οργή του Πούτιν κατά των αμάχων προαναγγέλλει μια νέα βίαιη φάση στον πόλεμο

Ο Πούτιν δεν σκοπεύει να ταπεινωθεί

Τα νέα χτυπήματα του Βλαντίμιρ Πούτιν στην Ουκρανία προκάλεσαν ανησυχία και συναγερμό στον κόσμο, με την αδιάκριτη στοχοποίηση αμάχων να εγείρει επίσης την προοπτική μιας νέας φρικτής στροφής σε έναν φαύλο πόλεμο.

Ο αναλυτής του CNN Stephen Collinson εξηγεί ότι οι «επιθέσεις του Πούτιν διέλυσαν την επίφαση κανονικότητας που οι κάτοικοι των πόλεων, οι οποίοι πέρασαν μήνες στον πόλεμο σε υπόγεια που είχαν μετατραπεί σε καταφύγια, καταφέρνοντας να επανέλθουν στη ζωή τους, προκαλώντας φόβους για νέα χτυπήματα».

«Ο Πούτιν δεν σκοπεύει να ταπεινωθεί»

Από την πρώτη στιγμή, ήταν ξεκάθαρο στους αναλυτές ότι ο Ρώσος πρόεδρος θα «πάρει προσωπικά» την ανατίναξη της γέφυρας της Κριμαίας.

«Το μήνυμα ήταν προφανές για να το δει ο κόσμος. Ο Πούτιν δεν σκοπεύει να ταπεινωθεί. Δεν θα παραδεχτεί την ήττα του. Και είναι αρκετά προετοιμασμένος να προκαλέσει σφαγές αμάχων και αδιάκριτο τρόμο ως απάντηση στη σειρά ανατροπών του στα πεδία των μαχών.

Αλλά οι στόχοι της Δευτέρας είχαν επίσης μικρή στρατιωτική αξία και, αν μη τι άλλο, αντανακλούσαν την ανάγκη του Πούτιν να βρει νέους στόχους λόγω της αδυναμίας του να προκαλέσει ήττες στην Ουκρανία στο πεδίο της μάχης».

Όπως σημειώνει, «ο βομβαρδισμός των εγκαταστάσεων ηλεκτροδότησης, τη Δευτέρα φάνηκε να είναι ένα ολοφάνερο στοιχείο της δυστυχίας που θα μπορούσε να προκαλέσει ο Ρώσος πρόεδρος καθώς μπαίνει ο χειμώνας, ακόμη και όταν οι δυνάμεις του υποχωρούν μπροστά στα ουκρανικά στρατεύματα που χρησιμοποιούν δυτικά όπλα».

Ουκρανία: 19 νεκροί και 105 από τους βομβαρδισμούς

Υπενθυμίζεται ότι 19 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 105 τραυματίστηκαν από τον μαζικό ρωσικό βομβαρδισμό χθες εναντίον πόλεων της Ουκρανίας, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό που ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές.

«Σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία, 19 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 105 τραυματίστηκαν», επεσήμανε στο Telegram η υπηρεσία αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων της Ουκρανίας.

Προηγούμενος απολογισμός που δημοσιεύθηκε χθες το βράδυ έκανε λόγο για 14 νεκρούς από αυτόν τον πρωτόγνωρου εύρους βομβαρδισμό εδώ και πολλούς μήνες εναντίον πολλών ουκρανικών πόλεων, ανάμεσά τους και το Κίεβο.

Περισσότερες από 300 περιοχές παραμένουν χωρίς ηλεκτροδότηση σε όλη τη χώρα, καθώς από τον χθεσινό βομβαρδισμό επλήγησαν σταθμοί παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.

Σήμερα το πρωί νέα ρωσικά πλήγματα σημειώθηκαν εναντίον της πόλης Ζαπορίζια, που είναι στόχος βομβαρδισμών εδώ και εβδομάδες. Δώδεκα πύραυλοι S-300 έπληξαν «πολιτικές» υποδομές, προκαλώντας τον θάνατο ενός ανθρώπου, επεσήμανε η υπηρεσία.

Ο Ουκρανός πρωθυπουργός Ντένις Σμιγκάλ επεσήμανε ότι ένδεκα σημαντικές υποδομές υπέστησαν ζημιές σε οκτώ επαρχίες.

Εξάλλου χθες η Ουκρανία ανέστειλε τις εξαγωγές ηλεκτρικού ρεύματος προς την Ευρώπη λόγω των πληγμάτων αυτών.

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024