Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ουκρανία: Η «Λαϊκή Δημοκρατία» του Ντονέτσκ άνοιξε «πρεσβεία» στη Μόσχα

Ουκρανία: Η «Λαϊκή Δημοκρατία» του Ντονέτσκ άνοιξε «πρεσβεία» στη Μόσχα

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν αναγνώρισε τον Φεβρουάριο την ανεξαρτησία του Λουχάνσκ και του Ντονέτσκ και λίγες ημέρες αργότερα ο ρωσικός στρατός εισέβαλε στην Ουκρανία

Η αυτονομιστική περιοχή του Ντονέτσκ, στην ανατολική Ουκρανία, εγκαινίασε την Τρίτη μια «πρεσβεία» στη Μόσχα, καταγγέλλοντας ταυτόχρονα την επιδείνωση της κατάστασης στο μέτωπο, όπου οι μάχες συνεχίζονται με σφοδρότητα.

«Τις τελευταίες ημέρες η κατάσταση επιδεινώθηκε δραστικά», είπε η Νατάλια Νικανόροβα, η «υπουργός Εξωτερικών» της αυτοανακηρυχθείσας «Λαϊκής Δημοκρατίας» του Ντονέτσκ.

Ενσωμάτωση στη Ρωσία

«Δεν βιαζόμαστε», πρόσθεσε, όταν ρωτήθηκε εάν η περιοχή θα ενσωματωθεί τελικά στη Ρωσία. «Ο αρχικός στόχος είναι να απελευθερώσουμε τη Δημοκρατία», συνέχισε, υιοθετώντας τη ρητορική που χρησιμοποιεί η Ρωσία για τον πόλεμο. «Στη συνέχεια θα γίνει δημοψήφισμα, εν ευθέτω χρόνω, και θα δούμε ποια είναι η βούληση του λαού», είπε, διευκρινίζοντας ότι σε μια τέτοια περίπτωση θα αλλάξει το καθεστώς της «πρεσβείας».

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν αναγνώρισε τον Φεβρουάριο την ανεξαρτησία του Λουχάνσκ και του Ντονέτσκ, των δύο περιοχών που συναποτελούν τη λεκάνη του Ντονμπάς και λίγες ημέρες αργότερα ο ρωσικός στρατός εισέβαλε στην Ουκρανία.

Εγκαίνια χωρίς υψηλόβαθμους αξιωματούχους

Η Νικανόροβα συνοδευόταν από την «πρέσβειρα» του Ντονέτσκ στη Μόσχα, την Όλγκα Μακέγιεβα. Οι δύο γυναίκες μίλησαν στους δημοσιογράφους στην αυλή του κτιρίου όπου θα στεγαστεί η «πρεσβεία», σε μια κεντρική συνοικία της Μόσχας. Στα εγκαίνια δεν παρέστησαν υψηλόβαθμοι Ρώσοι αξιωματούχοι.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024