Χανιά: Τραγωδία με το θάνατο 4χρονης που βρισκόταν σε πλοίο με πρόσφυγες
Επιχείρηση αεροδιακομιδής ενός τετράχρονου παιδιού από τα νότια της Κρήτης προς το νοσοκομείο Χανίων πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης.
Μια μεγάλη προσπάθεια για τη διάσωση ενός 4χρονου κοριτσιού στήθηκε στα Χανιά, προκειμένου το παιδί να μεταφερθεί σε νοσοκομείο.
Η κατεπείγουσα μεταφορά του μικρού παιδιού έγινε με την συνδρομή ελικοπτέρου, το οποίο προσγειώθηκε απευθείας στο ελικοδρόμιο του νοσοκομείου Χανίων.
Σύμφωνα με πληροφορίες το τετράχρονο παιδί δεν είχε τις αισθήσεις του, με τους γιατρούς να δίνουν πραγματική «μάχη», αλλά δυστυχώς παρά τις συνεχείς προσπάθειες με ΚΑΡΠΑ, δεν κατάφεραν να το επαναφέρουν.
Βρισκόταν σε πλοιάριο με μετανάστες
Όπως αναφέρει το flashnews, το 4χρονο κοριτσάκι ήταν σε πλοιάριο με μετανάστες το οποίο είχε αποπλεύσει από τον Λίβανο με προορισμό την Ιταλία.
Ενώ το πλοίο ήταν νότια της Κρήτης, τελείωσαν τα τρόφιμα και το πόσιμο νερό με αποτέλεσμα το μικρό παιδί να υποστεί πλήρη αφυδάτωση και να πέσει σε κώμα.
Ένα παραπλέον φορτηγό με σημαία Μάλτας που πλησίασε το πλοιάριο με τους μετανάστες, επιβίβασε το κοριτσάκι και προσπάθησαν να το κρατήσουν στην ζωή.
Παράλληλα το κέντρο επιχειρήσεων του Λιμενικού οργάνωσε την επιχείρηση αεροδιακομιδής στο νοσοκομείο Χανίων, όπου παρά τις προσπάθειες των γιατρών στο ΤΕΠ το αποτέλεσμα δεν ήταν θετικό.
- Ιράν: Εκκληση «όλα τα μέρη» να τηρούν τους κανόνες του διεθνούς δικαίου απευθύνει ο Μαρκ Κάρνι
- ΟΗΕ: Η πρώην αντιπρόεδρος της Κόστα Ρίκα Ρεβέκα Γκρίνσπαν υποψήφια να διαδεχθεί τον Αντόνιο Γκουτέρες
- Φλόριντα: Εκτελέστηκε θανατοποινίτης για τη δολοφονία αστυνομικού το 1991
- Ιράν: Εχει «δίλημμα» ο Μερτς για το εάν παραβιάζεται το διεθνές δίκαιο από τον πόλεμο των ΗΠΑ και του Ισραήλ
- Μέση Ανατολή: Κάπου 9.000 πολίτες των ΗΠΑ έφυγαν από την περιοχή εξαιτίας του πολέμου
- Ιράν: Ανησυχεί για την επόμενη μέρα ο Μερτς – Δεν υπάρχει διατυπωμένη στρατηγική

