Ουκρανία: Γερμανικά τανκς μέσω Ελλάδας; – Η συμφωνία και οι αντιδράσεις
Τι αναφέρει ο γερμανικός τύπος για τη συμφωνία παράδοσης τανκς στην Ουκρανία
Το Κίεβο έχει εξαπολύσει αντεπίθεση για την απελευθέρωση της περιοχής γύρω από τη ρωσοκρατούμενη Χερσώνα. «Εάν η επιχείρηση στεφθεί με επιτυχία, θα ήταν ένα αποφασιστικό σημείο καμπής για τον πόλεμο», παρατηρεί ο συντάκτης του περιοδικού SPIEGEL. Ωστόσο, τονίζει ότι ο πολεμικός εξοπλισμός στην συγκεκριμένη περίπτωση παίζει έναν πολύ σημαντικό ρόλο:
«Οι δημοσιογράφοι του SPIEGEL είδαν ασθενοφόρα, αλλά όχι τεθωρακισμένα οχήματα στο μέτωπο. Ωστόσο, αυτά είναι ιδιαίτερα σημαντικά για την προστασία των πεζοπόρων μονάδων. (…) Οι σύμμαχοι της Ουκρανίας, συμπεριλαμβανομένης της Γερμανίας, θα μπορούσαν να βοηθήσουν μεταξύ άλλων με την αποστολή τεθωρακισμένων.
Η διαφωνία στους όρους
Η γερμανική κυβέρνηση ήθελε στην πραγματικότητα να παραδώσει άρματα μάχης τύπου Marder στην Ελλάδα στο πλαίσιο μιας ανταλλαγής, ούτως ώστε η Αθήνα στη συνέχεια να παραδώσει ως αντάλλαγμα περίπου 100 σοβιετικά τανκς στην Ουκρανία. Ωστόσο, η συμφωνία καθυστερεί λόγω διαφωνιών σχετικά με τους όρους. Εκτός από τα όπλα όμως, οι Ουκρανοί χρειάζονται σταθερή προμήθεια πυρομαχικών και νέους, καλά εκπαιδευμένους νεοσύλλεκτους».
Πρωτοβουλία ειρήνης από τους βουλευτές του SPD
Βέβαια, σύμφωνα και πάλι με πληροφορίες του SPIEGEL, μέλη του SPD προσδοκούν «πιο έξυπνες λύσεις». Σύμφωνα με δημοσίευμα στην ιστοσελίδα του Spiegel, «στην κλειστή συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας των Σοσιαλδημοκρατών στη Δρέσδη, αρκετοί βουλευτές τάχθηκαν υπέρ μιας πρωτοβουλίας ειρήνης από το SPD για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία. (…) Οι βουλευτές Νίνα Σερ και Ραλφ Στέγκνερ, αμφότεροι από την αριστερή πτέρυγα του κόμματος, εξέφρασαν επίσης αντίστοιχες σκέψεις.
Μάλιστα, ο Στέγκνερ απαίτησε ‘να μην περιοριζόμαστε στο ζήτημα των παραδόσεων όπλων, αλλά σε διπλωματικές και πολιτικές ενέργειες’». Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του κόμματος σε θέματα Οικονομίας Μπερντ Βεστφάλεν «όλοι οι εμπλεκόμενοι πρέπει να αναγνωρίσουν ότι στον πόλεμο δεν υπάρχουν νικητές».
- Hellenic Train: Διακόπηκαν τα δρομολόγια στο τμήμα Λάρισα – Λειανοκλάδι λόγω της υπερχείλισης του Ενιπέα
- Πασκουάλ για την Μπαρτσελόνα και το NBA Europe: «Είμαστε στην Euroleague»
- Μαλακάσα: Οδηγός χάνει τον έλεγχο και πέφτει πάνω στις προστατευτικές μπάρες και σε λεωφορείο
- Δολοφονία Καρυώτη: «Μου δώσανε φράγκα για να ομολογήσω» – Το ηχητικό που ανατρέπει την ομολογία στην υπόθεση
- Τσερνόμπιλ: Η προστατευτική κατασκευή δεν μπλοκάρει πλέον τη ραδιενέργεια οκτώ μήνες μετά το πλήγμα
- Κακοκαιρία Byron: Συναγερμός στη Λάρισα – Πλημμύρισαν τα πρώτα σπίτια από την υπερχείλιση του Ενιπέα
- Ο Μπόρζες αποθέωσε τον Ιωαννίδη μετά από το Μπενφίκα – Σπόρτινγκ
- Ποιοτική απασχόληση: Για την εργασιακή Ιθάκη… είναι μακρύς ο δρόμος
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 06.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/pexels-eser-tokas-54876734-25854069-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442