Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Γιάννης Αντετοκούνμπο: «Ο πατέρας μου φοβόταν να πάει στο νοσοκομείο, λόγω του λογαριασμού»

Γιάννης Αντετοκούνμπο: «Ο πατέρας μου φοβόταν να πάει στο νοσοκομείο, λόγω του λογαριασμού»

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο παραχώρησε συνέντευξη στο NBC Sports και έστειλε σημαντικά μηνύματα

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο προετοιμάζεται με την Εθνική Ελλάδας για τα προκριματικά του παγκοσμίου κυπέλλου, αλλά και για το Eurobasket του Σεπτέμβρη. Παράλληλα μετράει αντίστροφα καθώς μπαίνει αισίως στη δέκατη σεζόν του στο NBA με τους Μιλγουόκι Μπακς.

Ακόμα, συγκίνησε καθώς μίλησε για την κίνηση που κάνει έτσι ώστε να έχουν πρόσβαση στην ιατρική περίθαλψη περισσότερη Αμερικάνοι και εξήγησε τη μεγάλη σημασία που έχει για αυτόν κάτι τέτοιο καθώς στην Ελλάδα όταν χρειαζόταν ιατρική φροντίδα ο πατέρας του η πρόσβαση στο σύστημα υγείας ήταν περιορισμένη.

Υποστήριξε μάλιστα ότι ο πατέρας του φοβόταν να πάει στο νοσοκομείο λόγω του λογαριασμού. «Μεγαλώνοντας στην Ελλάδα δεν είχαμε πρόσβαση σε γιατρούς και πολλές φορές ο μπαμπάς μου ένιωθε φόβο να πάει στο νοσοκομείο. Φοβόταν την επίσκεψη στους γιατρούς, να πάει να μιλήσει μαζί τους ή να επισκεφτεί το νοσοκομείο λόγω του λογαριασμού», ήταν τα λόγια του Αντετοκούνμπο.

Ο αστέρας του NBA παραχώρησε συνέντευξη στο «NBC Sports» όπου ανέφερε μεταξύ άλλων πως νιώθει βετεράνος εδώ και πέντε χρόνια αλλά έχει πολλή σωματική ενέργεια και είναι διψασμένος για να κατακτήσει ακόμα περισσότερα πράγματα.

Επίσης, δεν παρέλειψε να μιλήσει για τον Κόμπι Μπράιαντ χωρίς ωστόσο να αναφέρει κάποιες από τις σημαντικές συζητήσεις που είχαν οι δυο τους.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Γιάννη Αντετοκούνμπο:

Για τις δυνάμεις και τις φιλοδοξίες του: Είμαι γέρικη ψυχή πλέον. Στο μυαλό μου νιώθω πως είμαι βετεράνος εδώ και μία πενταετία. Αλλά όπως το κορμί μου έχω πολλή ενέργεια μέσα μου. Είμαι πεινασμένος και θέλω να πετύχω περισσότερα.

Θέλω να βγαίνω εκεί έξω και να βοηθώ την ομάδα μου με κάθε τρόπο. Πολλοί γνωρίζουν πως είμαι νικητής. Λατρεύω να κερδίζω. Μου αρέσει να βγαίνω έξω και τα δίνω όλα στο παρκέ.

Νιώθω διαφορετικός. Όταν ήμουν 18 έτρωγα cheeseburger και έπινα αναψυκτικά αλλά καθώς μεγαλώνεις συνειδητοποιείς πως αν θες μία μακρά ζωή πρέπει να έχεις ένα healthy lifestyle.

Σίγουρα προσέχω το κορμί μου όσο περισσότερο μπορώ. Είναι η καλύτερη επένδυση που μπορεί να κάνει κάποιος, να επενδύσει στο σώμα του.

Για την βοήθεια στην ιατρική περίθαλψη των Αμερικάνων:  Είναι προσωπικό ζήτημα. Μεγαλώνοντας στην Ελλάδα δεν είχαμε πρόσβαση σε γιατρούς και πολλές φορές ο μπαμπάς μου ένιωθε φόβο να πάει στο νοσοκομείο. Φοβόταν την επίσκεψη στους γιατρούς, να πάει να μιλήσει μαζί τους ή να επισκεφτεί το νοσοκομείο λόγω του λογαριασμού. Δεν έχει σημασία από που είσαι ή ποια είναι τα δεδομένα, που μένεις ή τι κάνεις. Πρέπει να έχεις πρόσβαση σε αυτά. Πρέπει να έχεις πρόσβαση σε γιατρούς κα νοσοκομεία. Είναι ανθρώπινο δικαίωμα.

Για τον Κόμπι Μπράιαντ: Δεν θα μοιραστώ τη συζήτηση που είχαμε κάνει, δεν είναι το στυλ μου. Αλλά μιλάγαμε γι αυτό, ναι. Το να είσαι παιδί, πάντα περίεργος. Πάντα να έχεις απορίες. Πάντα να θες να βελτιώνεσαι. Και αυτό είναι κάτι που ο Κόμπι έκανε μέχρι τα 38 του ακόμα και μετά από την απόσυρσή του. Ήθελε πάντα να γίνεται καλύτερος.

Sports in

Έτοιμος (και) για το Διηπειρωτικό ο Ολυμπιακός!

Αν η Κ19 των «ερυθρολεύκων» κατακτήσει του Τσάμπιονς Λιγκ Νέων θα παίξει στον τελικό του Ιντερκοντινεντάλ κόντρα στη Φλαμένγκο για το Παγκόσμιο Στέμμα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024