Κέρκυρα: Η άγνωστη παραλία με τα καταγάλανα νερά, τις σπηλιές και το πράσινο τοπίο
Στη νότια πλευρά της Παλαιοκαστρίτσας κρύβεται μια ονειρεμένη παραλία.
Στη δυτική πλευρά της Κέρκυρας και συγκεκριμένα στη νότια πλευρά από τις βραχώδεις ακτές της Παλαιοκαστρίτσας, στο χωριό Λιαπάδες, είναι κρυμμένη μια από τις ωραιότερες παραλίες του νησιού, η Ροβινιά.
Διαβάστε επίσης: Κέρκυρα: Το χωριό Ύψος και γιατί δεν κοιμάται ποτέ

Που βρίσκεται
Πρόκειται για μια πανέμορφη παραλία, κυριολεκτικά πνιγμένη στο πράσινο, με κρύα νερά και ένα μυστικό μονοπάτι που σε 15 λεπτά οδηγεί σε έναν επίγειο παράδεισο του Ιονίου. Φτάνοντας στη παραλία και αντικρίζοντας το τοπίο πραγματικά θα αποζημιωθείτε για τον κόπο που κάνατε να περπατήσετε μέχρι εκεί.

Πώς θα φτάσετε στην κρυφή παραλία
Υπάρχουν δύο τρόποι για να φτάσετε στη μικρή αυτή παραλία που λατρεύουν να απολαμβάνουν το κολύμπι τους οι ντόπιοι. Είτε οδικώς, μέσα από μια πιο δύσκολη διαδρομή αφήνοντας σε συγκεκριμένο σημείο το όχημα και ακολουθώντας, στη συνέχεια, ένα μονοπάτι περίπου 15 λεπτών, είτε να νοικιάσετε ένα μικρό σκάφος και να έχετε πρόσβαση στις σπηλιές που βρίσκονται διάσπαρτες σε κοντινή απόσταση.

Η παραλία Ροβινιά είναι από τις ωραιότερες παραλίες του νησιού, δεν είναι ιδιαίτερη γνωστή και το πέταλο που σχηματίζει είναι σαν να κρύβεται από τον μαζικό τουρισμό. Επιπλέον, ίσως είναι η μοναδική από τις όμορφες παραλίες του νησιού που μπορείτε να την προσεγγίσετε και από την ξηρά.
Καταπράσινο τοπίο, σπηλιές και παγωμένα νερά
Τριγύρω από την παραλία Ροβινιά το τοπίο είναι μαγευτικό και καταπράσινο κάνοντας αντίθεση με τα καταγάλανα νερά του Ιονίου. Βέβαια, τα νερά της παραλία είναι πιο παγωμένα, όπως εξάλλου στην ευρύτερη περιοχή της Παλαικοστρίτσας, λόγω των υδάτινων ρευμάτων.
- Καθαρά Δευτέρα: Πού ευνοούν οι συνθήκες για το πέταγμα του χαρταετού – Χάρτης με την εκτιμώμενη ένταση ανέμων
- BAFTA 2026: Το «One Battle After Another» είναι και επισήμως η καλύτερη ταινία – Δείτε όλους τους νικητές
- Μονακό – Λε Μαν 103-79: Η ομάδα του Σπανούλη κατέκτησε το Κύπελλο Γαλλίας
- Νέα Υόρκη: Απαγόρευση της κυκλοφορίας στην πόλη, εν αναμονή σφοδρής χιονόπτωσης
- To 91% του Ντιόγκο Νασιμέντο και η ιδέα του Μεντιλίμπαρ
- Καισαριανή: Επιστροφή στο θυσιαστήριο της λευτεριάς – Πλήθος κόσμου στο μνημείο των εκτελεσμένων
- Νίκολιτς: «Παίξαμε καλά σε όλο το ματς, σημαντικοί οι τρεις βαθμοί»
- Φωτιά στο πρώην στρατόπεδο Κόδρα στη Θεσσαλονίκη
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 22.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/tony-chen-9hX9N-wMyzQ-unsplash-1-315x220.jpg)



































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442