Ευθύμης Λέκκας:« Η διαχείριση των πυρκαγιών ήταν πάρα πολύ καλή»
Όπως σημείωσε ο κ. Λέκκας το ανάγλυφο της περιοχής και το μικροκλίμα ευνόησαν το πύρινο μέτωπο.
Για την κρατική διαχείριση και αντιμετώπιση των πυρκαγιών στην Πεντέλη και τις γύρω περιοχές μίλησε ο καθηγητής Γεωλογίας και Διαχείρισης Κρίσεων Ευθύμης Λέκκας.
Όπως εξήγησε, μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» υπήρχαν αντικειμενικά προβλήματα στη μάχη της κατάσβεσης, όπως το δύσκολο ανάγλυφο της περιοχής και το μικροκλίμα που έχει δημιουργηθεί, το οποίο «ευνοούσε τη φωτιά».
«Η διαχείριση μπορεί να θεωρηθεί ότι ήταν παρά πολύ καλή» υπογράμμισε ο κ. Λέκκας.
Μιλώντας για την εξέλιξη του πύρινου μετώπου, ο καθηγητής Γεωλογίας και Διαχείρισης Κρίσεων σημείωσε ότι η φωτιά επεκτάθηκε πάρα πολύ γρήγορα, ξεκινώντας από μία περιοχή, όπου υπήρχε πολύ καύσιμη ύλη, δηλαδή δέντρα και δάσος και κατόπιν πήγε σε μία «εύκολη» περιοχή, δηλαδή οι αναδασωτέες εκτάσεις.
Παράλληλα, ο κ. Λέκκας απέδωσε την εύκολη και γρήγορη εξάπλωση της φωτιάς κυρίως στο ανάγλυφο της περιοχής και στην ταχύτητα των ανέμων, οι ριπές των οποίων έφτασαν ακόμα και τα 113 χλμ/ώρα.
Υπενθυμίζεται ότι ο καθηγητής Γεωλογίας και Διαχείρισης Κρίσεων είχε αναφερθεί τις προηγούμενες ημέρες και στον τρόπο που ξεκίνησε η πυρκαγιά.
«Η πυρκαγιά άρχισε σε ευαίσθητο σημείο της Πεντέλης. Δεν ξέρουμε ακόμα πώς άρχισε, είμαστε σε σκέψεις» είχε πει μιλώντας στο MEGA, συμπληρώνοντας πως «λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν, όλες οι καύτρες που αναδύονται μπορούν να μεταφερθούν σε αρκετά μεγάλη απόσταση».
- Βόρεια Μακεδονία: Επιτέθηκαν στην πρεσβεία της Βουλγαρίας στα Σκόπια – Εντονη αντίδραση της Σόφιας
- Η Ελλάδα τρώει τα παιδιά της; Αυτές είναι οι χώρες της ΕΕ που χάνουν θέσεις εργασίας λόγω εξωτερικής ανάθεσης
- Βίντεο από το Ιράν και το ιατροδικαστικό κέντρο Καχριζάκ, δείχνουν δεκάδες έως εκατοντάδες πτώματα
- Η Κίνα εκτινάσσει την παραγωγή αερίου – Η «καραμπόλα» με το LNG
- Στα «ΝΕΑ» της Δευτέρας: Τραπεζικές απάτες με τη χρήση της ΑΙ
- Γερμανία και Ισραήλ επεκτείνουν το συμβόλαιο των Arrow 3 και υπογράφουν νέες συμφωνίες
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 12.01.2026]
- Σύμφωνα με το Forbes το Ιράν έριξε για πρώτη φορά το Starlink του Μασκ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 12.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/cristofer-maximilian-Ce3XLxac0f4-unsplash-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442