Η απάντηση των Κρητικών στον προκλητικό χάρτη του Μπαχτσελί: «Ελάτε μόνο για τσικουδιές γιατί αλλιώς…»
Δείτε το πρωτοσέλιδο εφημερίδας της Κρήτης
Η κριτική φιλοξενία είναι γνωστή σε όλα τα επίπεδα. Δεν φεύγεις από το νησί αν δεν κάτσεις να σε κεράσουν. Η Κρήτη φημίζεται για τους ανθρώπους της και την υπερβολή -πάντα με την καλή έννοια- στον τρόπο που αντιμετωπίζουν την όποια πρόκληση.
Δεν φημίζονται όμως μόνο για την καλή φιλοξενία. Η ιστορία έχει αποδείξει ότι τον «ξενομπάτη» όπως αποκαλούν στην Κρήτη, τον ξένο, αυτόν που δεν είναι από τα μέρη τους, θα τον κεράσουν αναλόγως… Έτσι «χτύπησε» τις καρδιές και το θυμικό των Κρητικών η ακραία πρόκληση διά χειρός Μπαχτσελί με τον χάρτη που απεικονίζει την Κρήτη ως τμήμα της Τουρκίας.
Η απάντηση των Κρητικών στον προκλητικό χάρτη του Μπαχτσελί
«Ελάτε μόνο για τσικουδιές!!! Γιατί αλλιώς…», είναι τα σχόλια που καταγράφει κανείς σε σπίτια, καφενεία, μαγαζιά και παρέες στην Κρήτη, μετά την πρωτοφανή πρόκληση που επιφύλαξε εναντίον της χώρας μας αλλά και ειδικά εναντίον του νησιού μας ο κυβερνητικός εταίρος του Ταγίπ Ερντογάν.
Αυτό μετέφερε και το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας Νέα Κρήτη, συνοδεύοντας την ανάλυσή της για το θέμα:
- Ιράν: Ο Ζελένσκι λέει ότι οι ΗΠΑ και άλλες χώρες του ζήτησαν βοήθεια για την αντιμετώπιση των ιρανικών drones
- Ιράν: Η Γερουσία αρνείται να περιορίσει τις εξουσίες του Τραμπ για τον πόλεμο
- Ισημερινός: Απελαύνει τον πρεσβευτή της Κούβας και τα υπόλοιπα μέλη της διπλωματικής αποστολής
- Στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου τα Τέμπη και το σκάνδαλο των υποκλοπών μετά τη δικαστική απόφαση
- Στα «ΝΕΑ» της Πέμπτης: Κύπρος, Τουρκία και μετά;
- «Ένας λαός που δεν είναι πια περήφανος» – Μπέσσυ Μάλφα και Χρήστος Στέργιογλου έστειλαν ηχηρό μήνυμα για τα Τέμπη από το «Αλ Τσαντίρι Νιούζ»


