Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Τουρκικά ΜΜΕ: Η Ελλάδα που τρομάζει με ένα χάρτη ξέρει τι θα της συμβεί

Τουρκικά ΜΜΕ: Η Ελλάδα που τρομάζει με ένα χάρτη ξέρει τι θα της συμβεί

«Ο Μπαχτσελί ενημερώνει την Ελλάδα, το κακομαθημένο παιδί της Δύσης, τι θα τους συμβεί μια D Day!» γράφει η Γενί Σαφάκ

Το θέμα του «χάρτη Μπαχτσελί» και των απειλών απέναντι στην Ελλάδα συντηρούν με άρθρα γνώμης την Τετάρτη οι φιλοκυβερνητικές εφημερίδες στην Τουρκία. Στην εφημερίδα Σαμπάχ σε σχόλιο της με τίτλο «Τι φοβηθήκατε βρε!» η Σεμπνέμ Μπουρσαλί αναφέρεται στην επίσκεψη του κυβερνητικού εταίρου του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στα γραφεία των «Γκρίζων Λύκων» (επισήμως Ülkü Ocakları) και στο χάρτη που έλαβε ως δώρο. Σε αυτόν σημειώνει η αρθρογράφος φαίνονται η Κρήτη, η Ρόδος, η Λέσβος, η Χίος και η Σάμος να είναι εντός των ορίων του τουρκικού θαλάσσιου χώρου.

Και συνεχίζει «ο χάρτης αυτός, έκανε τον αγέρωχο πρωθυπουργό της Ελλάδας, Μητσοτάκη, να προχωρήσει σε μία ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που είχε μεγάλη απήχηση στον ελληνικό Τύπο».

Διαβάστε επίσης: Απανωτά «χαστούκια» στην Τουρκία για «χάρτη Μπαχτσελί» και πώληση F-16

Ένας χάρτης τρόμαξε το κακομαθημένο παιδί της Ευρώπης

«Αυτό που λέω είναι ότι, ακόμη και ο χάρτης που μοιράστηκε ο επικεφαλής του MHP ήταν αρκετός για να τρομάξει το κακομαθημένο παιδί της Ευρώπης, την Ελλάδα. Η Ελλάδα που δεν κρύβει πόσο νευρική είναι ακόμα και από τις ασκήσεις της Τουρκίας, ξέρει πολύ καλά τι θα της συμβεί αν συνεχίσει να εξοπλίζει τα νησιά αφού τρομάζει ακόμα και με ένα χάρτη» καταλήγει η Μπουρσαλί.

Γενί Σαφάκ: Ο Μπαχτσελί ενημερώνει την Ελλάδα τι θα της συμβεί

Αντίστοιχα, σε άρθρο της Γενί Σαφάκ αναφέρεται ότι «ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, ο «σόουμαν», που εξόπλισε τα νησιά του Αιγαίου κατά παράβαση των διεθνών συμφωνιών, «εκφοβίζει» την Τουρκία κάθε δύο μέρες».

Σύμφωνα με το άρθρο «ο Miço (Μήτσο) τρελάθηκε όταν είδε τον χάρτη που χάρισαν στον αρχηγό του MHP!». Υπενθυμίζει ακόμα ότι ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί είχε δώσει έναν χάρτη στον Ερντογάν πριν από λίγο καιρό και «τώρα του έχουν κάνει δώρο έναν χάρτη με νόημα… Είναι απαραίτητο να σκεφτούμε τα δύο μαζί. Αυτά δεν είναι φανταστικά έργα: έχουν βαθιές έννοιες! Για παράδειγμα, μέσω του Χάρτη του Αιγαίου… Ο Μπαχτσελί ενημερώνει την Ελλάδα, το κακομαθημένο παιδί της Δύσης, τι θα τους συμβεί μια D Day!».

Αναφορά στο Γερμανό πρέσβη από τα ΜΜΕ της αντιπολίτευσης

Οι αντιπολιτευόμενες εφημερίδες Karar  και BirGün (που εκφράζει την αριστερά) αναφέρουν ότι «ο χάρτης που κράτησε ο ηγέτης του MHP Ντεβλέτ Μπαχτσελί σε μια φωτογραφία που κοινοποιήθηκε στο Twitter μετά την επίσκεψή του στους Γκρίζους εξόργισε την Ελλάδα. Ενώ ο χάρτης γράφει «Το Εθνικό μας Σύμφωνο [σσ. σύνορα] στις θάλασσες», φαίνεται ότι ορισμένα νησιά, όπως η Λέσβος, η Σάμος, η Χίος, η Ρόδος και η Κρήτη, ανήκουν στην Τουρκία». Σημειώνουν δε ότι ενώ η ένταση υφίστατο μεταξύ Άγκυρας-Αθήνας, παρενέβη και ο Γερμανός Πρέσβης στην Ελλάδα. Τονίζουν ότι «ο Ερντστ Ράιχελ επέκρινε τη φωτογραφία του Μπαχτσελί», διαμηνύοντας ότι «οποιαδήποτε προσπάθεια αμφισβήτησης της εδαφικής ακεραιότητας και κυριαρχίας της Ελλάδας είναι απαράδεκτη».

Sports in

Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024