Στο Live News μίλησε ο Θεοκλής Ζαούτης, πρόεδρος του ΕΟΔΥ, και εξήγησε τους λόγους που τα κρούσματα αυξήθηκαν.
Παντού στην Ευρώπη
«Έχουμε αύξηση στον αριθμό κρουσμάτων. Αυτή την αύξηση την βλέπουμε σε όλη την Ευρώπη αυτή τη στιγμή. Η αύξηση οφείλεται σε ένα μεγάλο βαθμό στη μετάλλαξη Ο.4 και Ο.5. Όσον αφορά τη νοσηρότητα από αυτό το στέλεχος είναι πως παραμένει χαμηλή, όπως και η θνησιμότητα».
«Έχουμε ανοίξει και τις κοινωνίες μας βέβαια. Μαζί με το πιο μεταδοτικό στέλεχος, αυτό οδηγεί σε αυτή την εικόνα. Δυστυχώς δεν έχουμε αύξηση σε νοσηλείες εντατικής θεραπείας και δεν αναμένουμε μεγάλη αύξηση. Σε όλα τα προηγούμενα κύματα η αύξηση στις ΜΕΘ ακολούθησε κάπου 14 μέρες μετά την αύξηση των κρουσμάτων. Είμαστε κοντά στον ένα μήνα και δεν έχουμε δει ακόμα αύξηση στις νοσηλείες στις ΜΕΘ», τόνισε.
Επαναλοιμώξεις
Σύμφωνα με τον Θ. Ζαούτη, οι επαναλοιμώξεις από τη φύση τους δεν είναι τόσο σοβαρές όσο οι πρώτες λοιμώξεις, ενώ ο ίδιος εκτιμά πως βρισκόμαστε κοντά στην αποκορύφωση.
«Ο κοροναϊός είναι μαζί μας και θα παραμείνει μαζί μας», τόνισε και υπογράμμισε πως οι σκληροί δείκτες της πανδημίας είναι εκείνοι που θα οδηγήσουν στη συζήτηση για τα μέτρα.
Με χιούμορ, ένταση και συνεχείς ανατροπές, η παράσταση «Push Up» βυθίζεται στα άδυτα μιας πολυεθνικής, όπου η προσωπική και επαγγελματική ανέλιξη μετατρέπεται σε αγώνα επιβίωσης.
Το έργο «Κολυμπώντας στον αέρα» -που ανεβαίνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα- είναι βασισμένο σε αληθινά γεγονότα, και θα παρουσιαστεί από τις 12 Μαρτίου στο Θέατρο 104.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας