Η μαγεία των μιούζικαλ στις ανοιχτές προβολές του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης
Φέτος το καλοκαίρι αξέχαστες κινηματογραφικές εμπειρίες, στα πιο αγαπημένα σημεία της Θεσσαλονίκης, το Λιμάνι και την πλατεία Αριστοτέλους.
Την Τρίτη 5 Ιουλίου 2022 δίνουμε ραντεβού στο Λιμάνι Θεσσαλονίκης, για να δούμε το περίφημο αντιπολεμικό μιούζικαλ Hair (1979) του σπουδαίου τσέχου δημιουργού Μίλος Φόρμαν, για τη ζωή μιας ομάδας «παιδιών των λουλουδιών» που προπαγανδίζουν τον έρωτα αντί για τον πόλεμο, την περίοδο που η Αμερική έχει εμπλακεί στην τρέλα του πολέμου του Βιετνάμ.
Το Hair υπήρξε υποψήφιο για δύο Χρυσές Σφαίρες, ανάμεσά τους για καλύτερη Κωμωδία ή Μιούζικαλ, καθώς και για βραβείο Σεζάρ καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας και αποτελεί μια γεμάτη φρεσκάδα ματιά στην ταραγμένη δεκαετία του ’60.
Μια ταινία-κομψοτέχνημα, γεμάτη έρωτα, υπέροχες μουσικές και μοναδικές χορογραφίες.
Σκηνοθεσία: Μίλος Φόρμαν / Milos Forman
Σενάριο: Gerome Ragni, James Rado, Michael Weller
Μουσική: Galt MacDermot
Με τους: John Savage, Treat Williams, Beverly D’Angelo. Έγχρωμη, 121΄
Ένας νεαρός επαρχιώτης, που τον έχουν στρατολογήσει για το Βιετνάμ, ζει την περιπέτεια της ζωής του όταν γνωρίζει μια παρέα χίπις.
Έρχεται σε επαφή με έναν καινούριο κόσμο, του ελεύθερου έρωτα και των παραισθησιογόνων ουσιών και ανοίγουν και τα μάτια του στις πιο σκοτεινές πλευρές της ζωής που έχουν να κάνουν με τις κοινωνικές τάξεις, τον ρατσισμό και τη ζωή στις μεγάλες πόλεις, όταν ερωτεύεται μια όμορφη κοπέλα, την Σίλα.
Διαβάστε επίσης: Αμβλώσεις: «Να απαγορευθεί και το Viagra», έγραψε η Μπέτι Μίντλερ σε ανάρτησή της
Πληροφορίες
Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης
Προβλήτα Α΄, Λιμάνι
Τρίτη 5 Ιουλίου 2022 στις 21:00, είσοδος ελεύθερη
- Δέκα παραδείγματα που δείχνουν απαράδεκτες καταστάσεις στη διαιτησία και εκθέτουν UEFA και ΚΕΔ
- Σε κινητοποιήσεις οι βενζινοπώλες για το πλαφόν – Πρώτα βλέπουν Θεοδωρικάκο
- Παναθηναϊκός – Βαλεφόλια 0-3: Οι Ιταλίδες «λύγισαν» τις «πράσινες» και κατέκτησαν το Challenge Cup
- Επιστρέφουν ταξί από αύριο στην περιφέρεια – Συνεχίζει την απεργία το ΣΑΤΑ στην Αττική
- The Expla-in Project| Συνέδριο ΠΑΣΟΚ: Ποιοι θα είναι οι κυρίαρχοι παίκτες;
- «Οι εγκληματίες δολοφόνοι θα πρέπει να πληρώσουν σύντομα» προειδοποίησε ο Χαμενεΐ για τη δολοφονία Λαριτζανί






