Ο Δήμος Αμοργού έλαβε οικονομική ενίσχυση για τις μονάδες αφαλάτωσης
Ο Δήμος Αμοργού σε μια προσπάθεια να αντιμετωπίσει το κόστος ενέργειας και να μην δημιουργηθεί πρόβλημα στη λειτουργία των μονάδων αφαλάτωσης στο νησί, κατάφερε να εξασφαλίσει έξτρα οικονομική ενίσχυση.
Με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Μανώλη Κουτουλάκη, επιχορηγείται ο Δήμος Αμοργού για την κάλυψη μέρους των δαπανών κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας από την λειτουργία των μονάδων αφαλάτωσης, στις Δ.Κ. Καταπόλων και Αιγιάλης για το 2022 με το ποσό των 60,000 ευρώ.
Η επιχορήγηση αυτή έρχεται να προστεθεί στην αυξημένη κατά 30,680 ευρώ επιχορήγηση που εξασφάλισε ο Δήμος από το Υπουργείο Εσωτερικών, από την κατανομή των ΚΑΠ, για την κάλυψη δαπανών λειτουργίας εργοστασίων αφαλάτωσης ύδατος.
Παράλληλα ο Δήμος Αμοργού έχει αιτηθεί προς το Υπουργείο Εσωτερικών και την ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου την αύξηση του συνολικού ποσού που κατανέμεται στους Δήμους που λειτουργούν αφαλατώσεις από τους «Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους» προκειμένου να καλυφθεί περαιτέρω το αυξανόμενο κόστος λειτουργίας και την αύξηση της δυναμικότητας των εγκαταστάσεων αφαλατώσεων.
- Οι καλύτερες και χειρότερες χώρες στην Ευρώπη για εταιρείες που θέλουν να προσλάβουν προσωπικό
- Πλημμύρισε το Κλειστό Προπονητήριο στίβου στο ΟΑΚΑ – Ανακοίνωση ΣΕΓΑΣ με αιχμές για την Πολιτεία
- Η βαθμολογία της Euroleague μετά τα παιχνίδια Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού (pic)
- Reuters: Προσωρινή εφαρμογή της Mercosur παρά το «μπλόκο» – Ενόχληση της Γερμανίας για το «πάγωμα»
- Μακάμπι – Παναθηναϊκός 75-71: Ήττα στο Τελ Αβίβ για τους Πράσινους με μοιραίο Σλούκα
- Η Υλίκη από ψηλά: Γεμίζουν οι υδάτινοι ταμιευτήρες της Αττικής

