Ρωσία: Μαινόμενη Ζαχάροβα κατά Μητσοτάκη για τις δηλώσεις στις ΗΠΑ
Η εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ της Ρωσίας έκανε ιδιαίτερα αναφορά στον παραλληλισμό Μεσολογγίου και Μαριούπολης.
«Πυρά» κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη εξαπέλυσε η Μαρία Ζαχαρόβα, εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας μετά τις δηλώσεις του Έλληνα πρωθυπουργού στο Κογκρέσο.
Μάλιστα, η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ σημείωσε ότι «η Αθήνα προσπαθεί να δικαιολογήσει την απόφασή της να ενταχθεί από τους πρώτους στο αντιρωσικό μέτωπο».
Την ίδια ώρα χαρακτήρισε τουλάχιστον «ατυχή» την αναφορά του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Μαριούπολη, όταν παρομοίασε τους υπερασπιστές της πόλης με το Μεσολόγγι.
«Ο Μητσοτάκης έδωσε ένα περίεργο σύνολο ιστορικών αναλογιών», είπε η Μαρία Ζαχάροβα, όπως μεταδίσει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

«Ο εθνικοαπελευθερωτικός αγώνας των Ελλήνων πριν από διακόσια χρόνια αποδείχθηκε ότι ήταν ισοδύναμος με τις εγκληματικές ενέργειες του καθεστώτος του Κιέβου, το οποίο επί οκτώ χρόνια πολέμησε εναντίον των πολιτών του στο Ντονμπάς.
Είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς ότι οι ήρωες στην υπεράσπιση του ελληνικού φρουρίου του Μεσολογγίου το 1825 τοποθετήθηκαν στο ίδιο επίπεδο με τους Ναζί από το Τάγμα Αζόφ», σημείωσε η Μαρία Ζαχάροβα.
Η δήλωση Μητσοτάκη στο Κογκρέσο
«Αν αντικαταστήσουμε τη λέξη Ελλάδα με τη λέξη Ουκρανία, θα δείτε τρομακτικές ομοιότητες με το σήμερα. Όπως συμβαίνει με τη Μαριούπολη, το Μεσολόγγι είχε εξαιρετικούς αμυνόμενους πριν από την τελική έξοδο», είχε δηλώσει χαρακτηριστικά ο Έλληνας πρωθυπουργός.
Υπενθυμίζεται ότι ενοχλημένος από την ομιλία Μητσοτάκη είναι και ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος δήλωσε ότι «δεν υπάρχει πια γι’ αυτόν ο Έλληνας πρωθυπουργός» μετά από συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου στην Τουρκία.
- Γεννούν «σαν τα κουνέλια» τα αιγοπρόβατα της οικογένειας του «Φραπέ» [πίνακες]
- Ο δημιουργός του Grand Theft Auto προειδοποιεί για την AI: «Αν αφήσεις το κινητό να σκέφτεται για σένα, χάνεις τον έλεγχο»
- Κατρίνης: «Χωρίς κανόνες, διαφάνεια και στρατηγική η Ελλάδα επί Νέας Δημοκρατίας» – Τι είπε για ΟΠΕΚΕΠΕ
- Συνελήφθη οδηγός λεωφορείου – Προσέκρουσε σε μπάρες σιδηροδρομικής διάβασης
- Άρης: Απουσίες και ερωτηματικά για την ενδεκάδα κόντρα στον Ολυμπιακό
- Απεργία την Τρίτη 16 Δεκεμβρίου: Ποιοι συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις
- Δικηγόρος Τσιτσιπά: «Δεν οδηγούσε ο Στέφανος, αλλά ο πατέρας του»
- Μητσοτάκης: Εκβιασμοί μετά το «όχι» των αγροτών: Διάλογος δεν γίνεται με τελεσίγραφα, τα μπλόκα υπονομεύουν τα αιτήματα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 14.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/howen-ac0WfQ3F6dw-unsplash-315x220.jpg)








![Γεννούν «σαν τα κουνέλια» τα αιγοπρόβατα της οικογένειας του «Φραπέ» [πίνακες]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/6774268-1200x800-1-128x85.jpg)






















![Γεννούν «σαν τα κουνέλια» τα αιγοπρόβατα της οικογένειας του «Φραπέ» [πίνακες]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/6774268-1200x800-1-315x220.jpg)














































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442