
ΗΠΑ: Ώρα να εξετάσουμε την μόνιμη παρουσία του ΝΑΤΟ στην Ανατολική Ευρώπη
Για επανεξέταση της μόνιμης στρατιωτικής αρχιτεκτονικής μίλησε στο Κογκρέσο ο Αμερικανός πτέραρχος, Ανώτατος Διοικητής των Συμμαχικών Δυνάμεων του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη
Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία θα πρέπει να οδηγήσει σε επανεξέταση της μόνιμης παρουσίας του ΝΑΤΟ στην Ανατολική Ευρώπη, δήλωσε σήμερα στο Κογκρέσο ο Αμερικανός πτέραρχος, Ανώτατος Διοικητής των Συμμαχικών Δυνάμεων του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη.
Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο μιας πιο μόνιμης παρουσίας στρατευμάτων των ΗΠΑ στη Βαλτική και αλλού, ο πτέραρχος της Πολεμικής Αεροπορίας Τοντ Ουόλτερς είπε: «Πρέπει να αλλάξει».
«Και σίγουρα αυτή είναι μια ευκαιρία ως αποτέλεσμα αυτής της παράλογης πράξης εκ μέρους της Ρωσίας, να επανεξετάσουμε τη μόνιμη στρατιωτική αρχιτεκτονική που υπάρχει όχι μόνο στην Ανατολική Ευρώπη, αλλά στην αεροπορική μας δραστηριότητα και στις μόνιμες ναυτικές μας μονάδες», τόνισε.
Διαβάστε επίσης Τουρκία: Αύξησε την ετοιμότητα του πολεμικού της Ναυτικού εξαιτίας της απειλής των ναρκών στη Μαύρη Θάλασσα
Διαβάστε επίσης Ουκρανία: Η Γερμανία θα μπορούσε να είναι ανάμεσα στις εγγυήτριες χώρες
Πηγή ΑΠΕ
- Εκλογές: Η Ελλάδα στο δρόμο προς τις κάλπες και στο μικροσκόπιο διεθνών οίκων – Το εύρημα που ανάβει «φωτιές»
- Από τα μαθήματα ρωσικών στο κόμμα της Καρυστιανού – Είδε φως και… μπήκε ο Νίκος Ζιάγκος
- Ρολάν Γκαρός: Μεγάλη νίκη και πρόκριση για τον Σακελλαρίδη (2-1)
- Επίθεση Τραμπ στα ΜΜΕ για τον πόλεμο στο Ιράν: Ακόμη και αν παραδοθεί άνευ όρων η Τεχεράνη, θα λένε ότι νίκησε
- Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εξωτερικών για την αναχαίτιση του Global Sumud Flotilla
- Λουτσέσκου: «Οι χειρότεροι μήνες της ζωής μου»




