
Ερντογάν: Ζήτησε 40 F-16 από τις ΗΠΑ – Τι απάντησε ο Μπάιντεν
Ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μετά τη συνάντηση των ΥΠΕΞ Ρωσίας και Ουκρανίας στην Τουρκία επιδιώκει να αναθερμάνει τις σχέσεις με τις ΗΠΑ
Η συνάντηση των ΥΠΕΞ Ρωσίας και Ουκρανίας στην Αττάλεια της Τουρκίας, αν και δεν έφερε επί της ουσίας αποτελέσματα, θεωρείται μεγάλη διπλωματική επιτυχία από τον Ερντογάν που είχε συνομιλία με τον Τζο Μπάιντεν για τις εξελίξεις.
Η τηλεφωνική επικοινωνία των δύο διήρκησε 45 λεπτά με τον Ερντογάν να χαρακτηρίζει «διπλωματική επιτυχία» τη συνάντηση Λαβρόφ – Κουλέμπα και πρόσθεσε ότι είναι σημαντικό πως η χώρα του μπορεί και συνομιλεί τόσο με τη Μόσχα όσο και με το Κίεβο.
Τι θα γίνει με το εμπάργκο στην αμυντική βιομηχανία της Τουρκίας
Σύμφωνα με το ΣΚΑΪ, ο Τούρκος πρόεδρος ζήτησε από τον πρόεδρο των ΗΠΑ να άρει το εμπάργκο στην αμυντική βιομηχανία της Τουρκίας και να επισπευσθούν οι διαδικασίες για την αγορά 40 μαχητικών F-16 και των εκσυγχρονισμό των υπολοίπων.
Δεν έχει γίνει γνωστό τι του απάντησε ο Μπάιντεν σε αυτό το αίτημα. Ο Αμερικανός πρόεδρος, είπε πάντως ότι εκτιμά τις διπλωματικές προσπάθειες της Τουρκίας και πρόσθεσε πως επιθυμεί να ενισχυθούν οι σχέσεις Ουάσιγκτον – Άγκυρας.
- Μια νέα καριέρα για τον Κριστιάνο Ρονάλντο – Το Hollywood είναι η επόμενη μεγάλη… μπίζνα του CR7
- Ο Σταύρος Φλώρος δίνει μεγάλη μάχη και στέλνει συγκλονιστικό μήνυμα ελπίδας
- Ράμα για επεισόδια στην Αλβανία: Συγχαρητήρια στην αστυνομία, μηδενική ανοχή στην «άμυαλη συμμορία με τους μύες»
- Μουντιάλ 2026: Με Πελίστρι η αποστολή της Ουρουγουάης (pic)
- Η ΕΕ θα αποτρέψει τη Μόσχα να ωφεληθεί από τον πόλεμο στο Ιράν – Παγώνει το πλαφόν τιμών στο ρωσικό πετρέλαιο
- Νέο εύρημα που παραπέμπει σε πυραυλικό εξάρτημα ξεβράστηκε στην Κρήτη


