Οι ΗΠΑ κατηγορούν τη Ρωσία ότι στρατολογεί Σύρους για να πολεμήσουν στην Ουκρανία
Αμερικανός αξιωματούχος διαβεβαίωσε τη WSJ ότι ορισμένοι σύροι μαχητές βρίσκονται ήδη στη Ρωσία και προετοιμάζονται για να συμμετάσχουν στις εχθροπραξίες στην Ουκρανία.
Η Ρωσία στρατολογεί το τελευταίο διάστημα σύρους μισθοφόρους, με εμπειρία στην αντιμετώπιση αντάρτικου πόλης, για να πολεμήσουν στις τάξεις της στην Ουκρανία, ανέφερε χθες Κυριακή η Wall Street Journal επικαλούμενη αμερικανούς αξιωματούχους.
Η Μόσχα, που προχώρησε σε εισβολή στην Ουκρανία την 24η Φεβρουαρίου και συναντά σφοδρή αντίσταση που δεν περίμενε, άρχισε τις τελευταίες ημέρες να στρατολογεί σύρους μαχητές για να τους αναπτύξει σε επιχειρήσεις με στόχο να καταληφθούν αστικές ζώνες, είπαν τέσσερις αμερικανοί αξιωματούχοι στην αμερικανική εφημερίδα.
Η Ρωσία ενεπλάκη το 2015 στον πόλεμο στη Συρία, στο πλευρό του καθεστώτος του Μπασάρ αλ Άσαντ.
Αμερικανός αξιωματούχος διαβεβαίωσε τη WSJ ότι ορισμένοι σύροι μαχητές βρίσκονται ήδη στη Ρωσία και προετοιμάζονται για να συμμετάσχουν στις εχθροπραξίες στην Ουκρανία. Η πηγή αυτή δεν υπεισήλθε σε περισσότερες λεπτομέρειες.
Ξένοι μαχητές είναι ήδη παρόντες, και στις δύο πλευρές, στα μέτωπα της Ουκρανίας.
Ο ισχυρός άνδρας της Τσετσενίας, ο Ραμζάν Καντίροφ, άλλοτε αντάρτης που μετατράπηκε σε πιστό σύμμαχο του Κρεμλίνου, έχει μοιραστεί βίντεο με τσετσένους μαχητές στην Ουκρανία και έχει αναγνωρίσει πως κάποιοι από αυτούς σκοτώθηκαν σε μάχες.
Στην άλλη πλευρά, δεκάδες χιλιάδες ξένοι εθελοντές έχουν πάει στην Ουκρανία για να ενταχθούν στις δυνάμεις της, σύμφωνα με τον ουκρανό υπουργό Εξωτερικών, τον Ντμίτρο Κουλέμπα.
Η πρωτεύουσα, το Κίεβο, όπως και η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη, η Χαρκίβ, παραμένουν πάντα στα χέρια της ουκρανικής κυβέρνησης, ενώ η Ρωσία κυρίευσε τη Χερσώνα, πόλη όπου βρίσκεται λιμάνι στρατηγικής σημασίας, και κλιμακώνει τους βομβαρδισμούς και τις πολιορκίες αρκετών αστικών κέντρων σε πολη τη χώρα.
Η ρωσική εισβολή, που εισήλθε στη δωδέκατη ημέρα της, ανάγκασε πάνω από 1,5 εκατ. ανθρώπους να εγκαταλείψουν την Ουκρανία· ο ΟΗΕ χαρακτηρίζει αυτή την προσφυγική κρίση την ταχύτερα εξελισσόμενη στην Ευρώπη μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Αγρίνιο: Προφυλακίστηκε μετά την απολογία του ο 44χρονος καθ’ ομολογίαν δολοφόνος του κοινοτάρχη
- Θεσσαλονίκη: Φορτηγάκι παρέσυρε πεζό
- Ποια λάδια μπορούμε να προσθέσουμε στο μπολ του σκύλου μας – Πότε είναι ωφέλιμα και πότε όχι
- Ακρίβεια: Το 80% των πολιτών έχει αλλάξει τον οικογενειακό του προϋπολογισμό
- «Ψήνεται» νέα ταινία με θέμα τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ!
- Μελίνα Ασλανίδου: Γιατί ακυρώνει τις προγραμματισμένες εμφανίσεις της
- Γροιλανδία: Ο Ρούτε του ΝΑΤΟ λέει ότι συζήτησε με τον Τραμπ τρόπους για να «παραμείνει ασφαλής η Αρκτική»
- Κίνηση: Χάος στους δρόμους – Στο «κόκκινο» ο Κηφισός, πού αλλού υπάρχουν προβλήματα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 22.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/josh-gordon-h8Od9ze-0o-unsplash-315x220.jpg)












































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442