Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δήμος Βύρωνα: Διόρθωσαν το λάθος με λάθος

Δήμος Βύρωνα: Διόρθωσαν το λάθος με λάθος

Στο Δήμο Βύρωνα είχαν την ευκαιρία να δημιουργήσουν ένα πεζοδρόμιο που θα ήταν προσβάσιμο και από ανθρώπους με αναπηρικά αμαξίδια και επέλεξαν να φυτέψουν δέντρα. Ως επί το πλείστο λεμονιές που το φύλλωμα τους ξεκινάει από χαμηλά και εκτός των άλλων οι περαστικοί θα πρέπει να σκύβουν για να περάσουν.

Ο Δήμος Βύρωνα αποφάσισε να φυτέψει δέντρα σε ένα πεζοδρόμιο του Δήμου προς αντικατάσταση προηγούμενων που εκλάπησαν όπως μας ενημέρωσαν με σχετική ανακοίνωση. Είναι απορίας άξιο το γεγονός πως έκαναν αυτή την επιλογή. Από τις φωτογραφίες που μας έστειλαν θα διαπιστώσετε πως όχι αναπηρικό αμαξίδιο δεν θα χωρά, αλλά ούτε και μια μητέρα με ένα παιδί στο καρότσι.

Καλές οι δεντροφυτεύσεις αλλά οι 30 λεμονιές θα μπορούσαν είτε να δοθούν δωρεάν σε δημότες που θα μπορούσαν να τις φυτέψουν στους κήπους τους είτε ας φυτεύονταν σε κάποιο πάρκο της πόλης. Η πρόθεση να πρασινίζουμε τις πόλεις μας είναι απολύτως θεμιτή καθώς το τσιμέντο στις αστικές μας περιοχές έχει πρωταγωνιστικό ρόλο. Αλλά αυτό απέχει πολύ από λανθασμένες επιλογές που αντί να διευκολύνουν την κίνηση των πεζών και των ατόμων ΑΜΕΑ σχεδόν την αποκλείουν, ειδικά για τους ΑΜΕΑ.

Η ανακοίνωση του Δήμου ακολουθεί:

Νέες φυτεύσεις δένδρων σε πεζοδρόμια του Βύρωνα

Από τις 22 Φεβρουαρίου 2022 έως και σήμερα η Υπηρεσία Πράσινου του Δήμου Βύρωνα προχώρησε στη φύτευση 30 δέντρων (κυρίως λεμονιές) σε άδειους λάκκους πεζοδρομίων του Δήμου μας στα παρακάτω σημεία:

Άνθιμου Γαζή (15 δένδρα), Αϊδινίου 14, Κοραή 83, Κύπρου και Παναγή Τσαλδάρη, Καλλιπόλεως 45, Ολύμπου και Φορμίωνος, Ανατολικής Θράκης και Μιλήτου, Σουρμένων και Παπανδρέου, Κύπρου έναντι 44-48, Χαριδήμου 2, Ευαγγελικής Σχολής και Δηλβόη, Ολύμπου και Γρηγορίου Ε’, Φλέμινγκ 51.

Από τα παραπάνω σημεία διαπιστώθηκε ότι αφαιρέθηκαν αυθαίρετα τα δένδρα σε δύο σημεία (Κοραή 83 και Ολύμπου). Σήμερα έγινε η αναφύτευση στην Κοραή 83»

Ειδικά η φωτογραφία που ακολουθεί αποκαλύπτει το πεζοδρόμιο που οδηγεί σε ένα τεράστιο κορμό δέντρου – που προφανώς υπάρχει εκεί χρόνια – με συνέπεια ο πεζός να πρέπει να κατέβει στο δρόμο για να υπερκεράσει το εμπόδιο με ότι συνεπάγεται αυτό. Αν δε, είναι άτομο ΑΜΕΑ ………

Σαφώς το πρόβλημα με τις «μετακινήσεις» στα πεζοδρόμια δεν είναι μόνο θέμα του Δήμου Βύρωνα. Σχεδόν στο 80% των αστικών Δήμων της χώρας η τάση να φυτεύονται δέντρα στα πεζοδρόμια έχει ουσιαστικά απενεργοποιήσει τα πεζοδρόμια για τους πεζούς.

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024