Στήριξη Μακρόν σε Ουκρανία: «Η Ρωσία θα δώσει λόγο στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ»
Πόλεμος στην Ουκρανία: Κρίσιμη καμπή στην ιστορία της Ευρώπης
Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν σε διάγγελμά του προς τον γαλλικό λαό επανέλαβε την στήριξη της Γαλλίας στην Ουκρανία.
Θα ζητήσουμε από την Ρωσία να δώσει λόγο στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, τόνισε ο Γάλλος Πρόεδρος επισημαίνοντας οτι οι κυρώσεις σε βάρος της θα είναι στο ύψος των πολεμικών πραξεών της.
Θα υποστηρίξουμε τη δημοκρατία και την ελευθερία, σημείωσε ο Μακρόν και τόνισε πως τα όσα συνέβησαν την περασμένη νύχτα συνιστουν μία κρίσιμη καμπή στην ιστορία της Ευρώπης, θα επηρεάσουν τις ζωές των πολιτών και θα έχουν επιπτώσεις στην γεωπολιτική της ευρωπαϊκής ηπείρου.
Διαβάστε επίσης – ΕΕ και ΝΑΤΟ: Ο Πούτιν ξαναφέρνει τον πόλεμο στην Ευρώπη – Θα λογοδοτήσει
Η Γαλλία θα προστατέψει τους πολίτες της αυτή την περίοδο που ξαναγεννιούνται τα φαντάσματα του παρελθόντος, είπε ακόμη ο Γάλλος πρόεδρος στο σχετικά σύντομο διάγγελμά του αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα υπάρξει και άλλο στο εγγύς μέλλον.
Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ
- 50 χρόνια Apple, πέντε παταγώδη fail – Λάθος προϊόντα που κόστισαν δισεκατομμύρια ως μαθήματα νίκης
- Ηράκλειο: Συνελήφθησαν μαθητές και γονείς για την έκρηξη σε σχολείο
- Ο Λανουά, η τηλεκριτική και τα ανέκδοτα με τη γνώμη της ΚΕΔ
- Συνελήφθησαν στη Νέα Φιλαδέλφεια οι ληστές με τη μηχανή που έκλεβαν τσάντες από διερχόμενα αυτοκίνητα
- Μια απίστευτη ιστορία της αήττητης Μπενφίκα
- ΠΟΥ: Προειδοποιεί για κινδύνους στην υγεία από τη «μαύρη βροχή» στο Ιράν


