Ουκρανία: Νέα επίθεση ΗΠΑ κατά Μόσχας για τις ανατολικές περιοχές
Τα ρωσικά τηλεοπτικά κανάλια έδειξαν πλάνα από την επιχείρηση εκκένωσης
«Κυνικό ελιγμό» χαρακτήρισαν οι ΗΠΑ την ανακοίνωση εκκένωσης περιοχών της ανατολικής Ουκρανίας και τη μεταφορά των πολιτών στη Ρωσία, θεωρώντας ότι εντάσσεται στην προετοιμασία μιας στρατιωτικής επίθεσης από τη Μόσχα.
«Είναι κυνικό και σκληρό να χρησιμοποιείς ανθρώπους σαν πιόνια για να στρέψεις την προσοχή του κόσμου μακριά από το γεγονός ότι η Ρωσία ενισχύει τις δυνάμεις της ενόψει μιας επίθεσης», είπε ένας εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, στο περιθώριο της Συνόδου του Μονάχου για την Ασφάλεια.

«Τέτοιες ανακοινώσεις συνιστούν νέα προσπάθεια για να κρύψουν το γεγονός, μέσω ψεμάτων και παραπληροφόρησης, ότι η Ρωσία είναι η επιτιθέμενη πλευρά σε αυτή τη σύγκρουση», πρόσθεσε.

Οι φιλορώσοι αυτονομιστές ανακοίνωσαν νωρίτερα ότι θα απομακρυνθούν από την περιοχή αρχικά οι γυναίκες, τα παιδιά και οι ηλικιωμένοι. Κατηγορούν το Κίεβο ότι σχεδιάζει εισβολή, έπειτα από τις νέες συγκρούσεις στην περιοχή, κάτι που η Ουκρανία διαψεύδει κατηγορηματικά.

Τα ρωσικά τηλεοπτικά κανάλια έδειξαν πλάνα από την επιχείρηση εκκένωσης, όπως παιδιά συγκεντρωμένα στην αυλή ενός ορφανοτροφείου.
Τις τελευταίες 48 ώρες κατά μήκος της γραμμής οριοθέτησης σημειώνονται συγκρούσεις, με τους Ουκρανούς και τους αυτονομιστές να αλληλοκατηγορούνται για το ποιος ευθύνεται. Γύρω στις 18.00 σήμερα, ένα αυτοκίνητο ανατινάχθηκε κοντά στην έδρα της «κυβέρνησης» της αυτοαποκαλούμενης «Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ».
- Μέσα στη «Φωλιά του Λύκου», το κρυφό αρχηγείο στο δάσος από όπου ο Χίτλερ διεύθυνε τον πόλεμο
- Το παλαιότερο εστιατόριο στον κόσμο συμπλήρωσε 300 χρόνια – Αργοψημένο γουρουνόπουλο και φάντασμα στο κελάρι
- Βαρδούσια: Άκαρπες οι έρευνες για τους τρεις ορειβάτες που αγνοούνται – Εντοπίστηκε το αυτοκίνητό τους
- Σέρρες: Κανένα ίχνος του διοικητή του Πυροσβεστικού Σώματος – Γνώριζε καλά την περιοχή που εξαφανίστηκε
- Μίλτος Τεντόγλου: «Δεν μου παίρνει κανείς δώρο τα Χριστούγεννα»
- Θεσσαλονίκη: Μέσα από τις φυλακές φαίνεται πως δόθηκε η εντολή για το χτύπημα σε τράπεζα στον Εύοσμο
- Επικό βίντεο: Η κόρη του Τσικίνιο τραγουδάει τον ύμνο του Ολυμπιακού (vid)
- Μαρκ Ρούτε: «Οι ΗΠΑ υποστηρίζουν πλήρως το ΝΑΤΟ και την Ευρώπη»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Χρυσή βίζα: Μειώνονται οι αιτήσεις – Γιατί φρενάρει η ζήτηση [πίνακες]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/11/golden-visa-768x516-1-1-300x300.jpg)
![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 25.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/evgeni-tcherkasski-bE4C_M7M4xY-unsplash-1-315x220.jpg)


























































![Χρυσή βίζα: Μειώνονται οι αιτήσεις – Γιατί φρενάρει η ζήτηση [πίνακες]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/ot_golden_visa24_1-1200x703-315x220.jpg)
















Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442