Κοροναϊός: Ξεκινά η παράδοση κατ’ οίκον των αντιικών χαπιών – Η διαδικασία
Η χορήγηση των αντιικών χαπιών δεν αφορά τις εγκυμονούσες που βρίσκονται θετικές στον ιό
Ξεκινά την επόμενη εβδομάδα η παράδοση κατ’ οίκον των αντιικών χαπιών σε ασθενής με κοροναϊό ηλικίας άνω των 18 ετών.
Αυτό ανακοίνωσε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα κατά την ενημέρωση για τις εξελίξεις αναφορικά με τον κοροναϊό στην Ελλάδα.
Όπως είπε, η υπουργός η παράδοση των αντιικών χαπιών θα γίνεται από την ερχόμενη βδομάδα σε όσους έχουν θετικό rapid test ή PCR. Η παράδοση των χαπιών θα γίνεται εντός 24ωρών σε άτομα που νοσούν ηλικίας άνω των 18 ετών.
Η χορήγηση των αντιικών χαπιών δεν αφορά τις εγκυμονούσες που βρίσκονται θετικές στον ιό όπως είπε η κ. Γκάγκα.
Για την έγκριση της χορήγησης θα ενημερώνονται γραπτώς με sms στο κινητό τόσο ο θεράπων ιατρών όσον και ο ασθενής. Παράλληλα ο ΕΟΠΠΥ θα βρίσκεται σε επικοινωνία με τον ασθενή για τη διαδικασία αποστολής των αντιικιών χαπιών.
Υπενθυμίζεται ότι η θεραπεία θα χορηγείται για 5 ημέρες και θα πρέπει να ξεκινά μέσα στις πρώτες 5 ημέρες από την έναρξη των συμπτωμάτων και της διάγνωση της νόσου. Οι γιατροί που θα κάνουν την συνταγογράφηση θα παρακολουθούν και την πορεία της νόσου, της 7η μέρα της χορήγησης και την 28η μέρα.
- Ρούλα Πισπιρίγκου: Αναβολή στη δίκη για τον θάνατο της Τζωρτζίνας
- Στο νοσοκομείο, αλλά καλύτερα, η Ζωζώ Σαπουντζάκη – «Οι νοσοκόμες τη ρωτούν ποια είναι τα μυστικά ομορφιάς της»
- Μόλις ορατά με γυμνό μάτι, τα μικρότερα ρομπότ του κόσμου κινούνται με ενέργεια από το φως
- Πυροβολισμοί σε ψητοπωλείο στον Άγιο Δημήτριο – Τραυματίστηκαν ο ιδιοκτήτης και ο γιος του
- Κίνηση στους δρόμους: Μποτιλιάρισμα σε Κηφισό και Αττική Οδό – Πού αλλού υπάρχουν προβλήματα
- Αντετοκούνμπο για την ήττα από τους Νάγκετς: «Πρέπει να είμαστε καλύτεροι σαν ομάδα»

