Ερντογάν – Άνοιγμα στο Ισραήλ – Μόνο μέσω Τουρκίας θα πάει αέριο στην Ευρώπη
Ο Ερντογάν δήλωσε ότι η χώρα του είναι έτοιμη να συνεργαστεί με το Ισραήλ
Οι ΗΠΑ αποσύρθηκαν από τον EastMed «αφού έκαναν οικονομικές αναλύσεις και διαπίστωσαν ότι δεν υπήρχε κανένα οικονομικό όφελος» δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Ο πρόεδρος της Τουρκίας ανέφερε ακόμη πως αν πρόκειται να πάει αέριο στην Ευρώπη, θα γίνει μόνο μέσω Τουρκίας και δήλωσε ότι η χώρα του είναι έτοιμη να συνεργαστεί με το Ισραήλ. «Έχουμε συνομιλίες με τον Ισραηλινό πρόεδρο (Ισαάκ) Χέρτσογκ. Μπορεί να επισκεφθεί την Τουρκία», ανέφερε ο Ερντογάν.
«Προοδευτική» προσέγγιση με το Ισραήλ
Η Άγκυρα είχε ανακοινώσει τον Νοέμβριο μια «προοδευτική» προσέγγιση με το Ισραήλ και άλλες χώρες της περιοχής. Οι σχέσεις της με το Ισραήλ ήταν τεταμένες από το 2010, μετά την πολύνεκρη επίθεση ισραηλινών δυνάμεων στο τουρκικό πλοίο Μαβί Μαρμαρά που προσπαθούσε να μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια στην αποκλεισμένη Λωρίδα της Γάζας. Οι δύο χώρες ανακάλεσαν τους πρεσβευτές τους το 2018, μετά τον θάνατο Παλαιστίνιων διαδηλωτών στη Γάζα.
Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
- Αγία Βαρβάρα: Αιματηρή επίθεση σε 21χρονο από ομάδα 15 ατόμων με ρόπαλα και κράνη – Του άρπαξαν και τη μηχανή
- Επίθεση στο Ιράν: Και τώρα τι;
- Μέση Ανατολή: Αναχώρησε μια πρώτη πτήση τσάρτερ, λένε οι ΗΠΑ – Πάνω από 17.500 Αμερικανοί έχουν επιστρέψει
- Ιράν: Νέα ομοβροντία πυραύλων κατά του Ισραήλ – Συναγερμός σε διάφορους τομείς της επικράτειας
- Η Κίνα αυξάνει κατά 7% τον προϋπολογισμό για την άμυνα το 2026
- Ιράν: Διαψεύδει δημοσιεύματα για «αποστολή μηνυμάτων» διαπραγμάτευσης στις ΗΠΑ

