Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Τουρκία - Υποψήφιος δικαστής για το Συνταγματικό Δικαστήριο έχει ζητήσει την καταστροφή του Ισραήλ

Τουρκία – Υποψήφιος δικαστής για το Συνταγματικό Δικαστήριο έχει ζητήσει την καταστροφή του Ισραήλ

Ο Yaşar είναι ανώτερο στέλεχος του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) της Τουρκίας και υπηρέτησε ως αναπληρωτής αρχηγός του AKP στην επαρχία Çorum, στην καρδιά της χώρας

Ενα φαβορί για μια θέση στο Συνταγματικό Δικαστήριο της Τουρκίας έχει ζητήσει κατά το παρελθόν την καταστροφή του Ισραήλ, όπως προκύπτει από έρευνα της ιστοσελίδας Nordic Monitor.

Με ανάρτησή του στο Twitter, ο Kenan Yaşar, δικηγόρος που έλαβε τις περισσότερες ψήφους από δικηγορικούς συλλόγους για να διοριστεί ως δικαστής στο ανώτατο δικαστήριο της χώρας, προέβλεψε ένα σενάριο καταστροφής για το Ισραήλ.

«Καθώς η καταπίεσή σας αυξάνεται, το τέλος σας είναι κοντά. Η μέρα της καταστροφής σου πλησιάζει, τρομοκράτη Ισραήλ. Αφήστε τη φωτιά που έχει ανάψει να μετατραπεί σε κόλαση για σας» έγραψε στο Twitter στις 11 Μαΐου 2021.

Σε άλλη ανάρτηση, δε, ο Yaşar αστειεύτηκε για το Ολοκαύτωμα των Εβραίων.

Το «αστείο» που έκανε retweet στις 3 Ιουνίου 2020 είχε ως εξής: «Ένας άντρας μπαίνει σε ένα μπαρ και βλέπει τον Χίτλερ και τον Μουσολίνι να κάθονται σε ένα τραπέζι. Τους πλησιάζει και τους ρωτάει τι κάνουν. Ο Χίτλερ λέει ότι σχεδιάζουμε τον 3ο Παγκόσμιο Πόλεμο. Ο άντρας ρωτάει τι θα γίνει αυτή τη φορά. Ο Χίτλερ λέει ‘Αυτή τη φορά θα σκοτώσουμε 14 εκατομμύρια Εβραίους και έναν επισκευαστή ποδηλάτων’. Ο άντρας ρωτά ‘γιατί ένα επισκευαστής ποδηλάτων’. Ο Χίτλερ γυρίζει στον Μουσολίνι και του λέει: ‘Δείτε, σας είπα ότι κανείς δεν θα νοιαζόταν κανείς για τα 14 εκατομμύρια Εβραίους’».

Πηγή: Nordic Monitor

Άλλα σχόλια του Yaşar δείχνουν ότι είναι σθεναρά αντίθετος στην προστασία των δικαιωμάτων της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, ενώ δηλώνει πολέμιος των Γκιουλενιστών, της οργάνωσης που έχει χαρακτηριστεί από τον Ερντογάν τρομοκρατική και βρίσκεται -σύμφωνα με τον τούρκο πρόεδρο- πίσω από την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος.

Ποιος είναι

Ο Yaşar είναι ανώτερο στέλεχος του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) της Τουρκίας και υπηρέτησε ως αναπληρωτής αρχηγός του AKP στην επαρχία Çorum, στην καρδιά της χώρας.

Ήταν δύο φορές υποψήφιος για μια θέση στο κοινοβούλιο στις εκλογές του 2007 και του 2011 με το AKP του Ερντογάν. Είναι, επίσης, πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου στο Çorum.

Εάν ο Yaşar εκλεγεί από μέλη του κοινοβουλίου -μεταξύ τριών διεκδικητών- για την έδρα στο Συνταγματικό Δικαστήριο, θα είναι ο δεύτερος δικαστής που τρέφει ανοιχτά αντισημιτικές απόψεις.

Sports in

Ειρωνική ανάρτηση της Τράμπζονσπορ προς τους παίκτες της Φενέρ: «Νομίζαμε ότι είσαστε ποδοσφαιριστές…»

Η… ειρωνική απάντηση της Τραμπζονσπόρ στους παίκτες της Φενέρμπαχτσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024