«Υπουργείο Θεραπειών» στην Αράχωβα – Βροχή οι παραβάσεις και τα πρόστιμα
Η 49χρονη ιδιοκτήτριά του δέχτηκε νέα πρόστιμα από το Τμήμα Εμπορίου και Τουρισμού της Διεύθυνσης Ανάπτυξης ΠΕ Βοιωτίας
Μετά τα διοικητικά πρόστιμα που επιβλήθηκαν από τις αστυνομικές αρχές και συγκεκριμένα 300 ευρώ για μη χρήση μάσκα και 5.000 ευρώ πρόστιμο στο κατάστημα για μη τήρηση των μέτρων, το «Υπουργείο Θεραπειών» της Αράχωβας δέχτηκε νέα πρόστιμα από το Τμήμα Εμπορίου και Τουρισμού της Διεύθυνσης Ανάπτυξης ΠΕ Βοιωτίας.
Συγκεκριμένα σύμφωνα με το LamiaReport επιβλήθηκε πρόστιμο για τις παρακάτω παραβάσεις:
• Μη τήρηση πινακίδας με τις απαιτούμενες ενδείξεις σε 7 κωδικούς προϊόντων (αυγά, αλεύρι, λάδι, κρασί φιάλη με άγνωστο υγρό, φιάλη coronavίrus) (7×1.000=7.000 ευρώ)
• Μη αναγραφή της τιμής σε 9 κωδικούς προϊόντων (μέλι, cacaο, 2 είδη βοτάνων, είδος γυναικείας υγιεινής, φαρφάλες, ΒΙΟ καφέ) (9×500=4.500 ευρώ).
• Η επιχείρηση δεν είχε αναρτημένη πινακίδα σε εμφανές σημείο, στο χώρο του ταμείου ή του τηρούμενου τιμοκαταλόγου στην οποία Θα αναγράφεται με κεφαλαία, ευανάγνωστα γράμματα, ίδιου μεγέθους, η ένδειξη «Ο καταναλωτής δεν έχει υποχρέωση να πληρώσει εάν δεν λάβει το νόμιμο παραστατικό στοιχείο (απόδειξη-τιμολόγιο)» στα ελληνικά και στα αγγλικά (1.000 ευρώ).
• Μη έκδοση/κατοχή παραστατικών εμπορίας και διακίνησης των προϊόντων (1.500 ευρώ).
Επιπλέον, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες του LamiaReport στο «Υπουργείο Θεραπειών», επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 1.500 ευρώ για έλλειψη τερματικού μηχανήματος αποδοχής πληρωμών με κάρτα (POS).
Τα παραπάνω πρόστιμα μειώνονται στο μισό αν μέσα σε 30 ημέρες ο υπόχρεος πληρώσει το πρόστιμο, χωρίς να έχει ασκήσει ενδικοφανή προσφυγή.
- «Θα μπορούσα να εμπλέξω τον Τραμπ»: Δολοφόνος 51 ατόμων στη Νέα Ζηλανδία καταγγέλλει απάνθρωπες συνθήκες κράτησης
- «Πυρά» Τραμπ, προσευχές και αντι-show: Όλα όσα έγιναν στο ημίχρονο του Super Bowl με πρωταγωνιστή τον Bad Bunny
- ΠΑΣΟΚ: Ανακοινώνεται η επιτροπή Δημοκρατικής Συμπαράταξης και Διεύρυνσης – Ποιοι «επαναπατρίζονται» από ΣΥΡΙΖΑ
- Πύλος: Νεαρός ξυλοκόπησε κουρέα με γκλοπ επειδή δεν του άρεσε το κούρεμα
- Ταμπόρδα: «Ελπίζω αυτή η νίκη να αποτελέσει σημείο ενός νέου ξεκινήματος»
- Δύο συμφωνίες και ένα ραντεβού ξεκλειδώνουν τον ενεργειακό κόμβο στην Ελλάδα
- ΗΠΑ: Μνήμες Μεγάλης Ύφεσης στην αγορά εργασίας – Ρεκόρ απολύσεων τον Γενάρη
- Χαμένη Άνοιξη: Η ισορροπία ανάμεσα στη συλλογική μνήμη και το προσωπικό τραύμα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 09.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/gurpreet-singh-BGUt0Fq1I78-unsplash-315x220.jpg)







































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442