Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός - Ο ΠΟΥ εκτιμά ότι θα τελειώσει η πανδημία το 2022

Κοροναϊός – Ο ΠΟΥ εκτιμά ότι θα τελειώσει η πανδημία το 2022

Ο επικεφαλής του Οργανισμού δήλωσε ότι «διαθέτουμε όλα τα εργαλεία» για να πολεμήσουμε τον Covid

Η πανδημία του νέου κοροναϊού θα πρέπει να λήξει το επόμενο έτος, υποστηρίζουν αξιωματούχοι του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ).

«Το 2022 πρέπει να είναι το τέλος της πανδημίας COVID-19», δήλωσε ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ, Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους, μιλώντας την Τετάρτη στην τελευταία για φέτος προγραμματισμένη ενημέρωση του Οργανισμού για τον κοροναϊό.

Εξηγώντας το λόγο για τον οποίο πιστεύει ότι η πανδημία οδεύει προς το τέλος της, ο επικεφαλής του ΠΟΥ είπε ότι η πανδημία θα τελειώσει τον επόμενο χρόνο επειδή, δύο χρόνια μετά την κατάσταση, «γνωρίζουμε τον ιό πολύ καλά και έχουμε όλα τα εργαλεία για να τον καταπολεμήσουμε».

Προσέθεσε ότι οι προβλέψεις του ΠΟΥ δείχνουν ότι οι προμήθειες σε εμβόλια θα πρέπει να επαρκούν για τον εμβολιασμό ολόκληρου του παγκόσμιου ενήλικου πληθυσμού και για να δώσουν ενισχυτικές δόσεις σε πληθυσμούς υψηλού κινδύνου έως το πρώτο τρίμηνο του 2022.

Να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με τον επικεφαλής του ΠΟΥ, «καμία χώρα δεν θα μπορέσει να βγει από την πανδημία με ενισχυτικές δόσεις και οι αναμνηστικές δεν είναι πράσινο φως για να γιορτάσουμε όπως είχαμε σχεδιάσει».

Όπως είπε, μάλιστα, «είναι αυταπάτη ότι θα ήταν αρκετό να χορηγηθούν αναμνηστικές δόσεις για να βγει η ανθρωπότητα από την πανδημία του Covid-19».

Τα μεγάλα ζητήματα που έπρεπε να ξεπεραστούν είναι «η αποτελεσματική εφαρμογή όλων των εργαλείων» και κυρίως η «φροντίδα της ισότητας», προσέθεσε καταλήγοντας πως αν δεν εμβολιάσουμε ολόκληρο τον κόσμο, δεν πιστεύει ότι μπορούμε να τερματίσουμε αυτή την πανδημία.

«Η ανησυχία μου είναι αν έχουμε την αντοχή να την τερματίσουμε», είπε η τεχνική επικεφαλής του COVID-19, στο Πρόγραμμα Έκτακτης Ανάγκης Υγείας του ΠΟΥ, Μαρία Βαν Κερκάβε, προσθέτοντας: «Πιστεύω ότι μπορούμε».

Στο μικροσκόπιο η Όμικρον

Στο μεταξύ, ο ΠΟΥ εξακολουθεί να εξετάζει εάν η νόσηση από την παραλλαγή Όμικρον είναι τόσο σοβαρή όσο αυτή που προκαλούν άλλες μεταλλάξεις, όπως η Δέλτα.

Αυτά τα δεδομένα είναι ακόμη «ασαφή», δήλωσε η Βαν Κερκάβε.

Και ενώ ορισμένες φαρμακοβιομηχανείες ήδη ετοιμάζουν εμβόλια ειδικά κατά της Όμικρον, ο ΠΟΥ προειδοποιεί ότι ενδέχεται να μην είναι τόσο αποτελεσματικά απέναντι σε άλλα στελέχη του ιού.

Sports in

«Τρέλα»: Οι πανηγυρισμοί των Ερυθρόλευκων για την ιστορική πρόκριση (pics+vids)

Οι Ερυθρόλευκοι προκρίθηκαν στον τελικό του UEFA Youth League, με τους παίκτες της πειραϊκής ομάδας να πανηγυρίζουν με την ψυχή τους την θρυλική πρόκριση.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024