Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός - Νέα περιοριστικά μέτρα - Πυρά από ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ και ΚΚΕ για ανυπαρξία μέτρων ενίσχυσης του ΕΣΥ

Κοροναϊός – Νέα περιοριστικά μέτρα – Πυρά από ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ και ΚΚΕ για ανυπαρξία μέτρων ενίσχυσης του ΕΣΥ

Με ειρωνική διάθεση υποδέχτηκαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης τα νέα μέτρα. Ο ΣΥΡΙΖΑ τόνισε χαρακτηριστικά ότι «φοράτε μάσκα και ότι βρέξει ας κατεβάσει», το ΚΚΕ έκανε λόγο για «ακόμα μια συμβολή της κυβέρνησης της ΝΔ στην επιστημονική σκέψη και την επιδημιολογική επιτήρηση», ενώ το ΚΙΝΑΛ κάνει λόγο για «καθυστερημένα και ανεπαρκή» μέτρα

Η σκωπτική διάθεση στο σχολιασμό των κυβερνητικών μέτρων που ανακοινώθηκαν από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου και τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη κυριαρχεί στις ανακοινώσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Κοινός παρονομαστής

Ο ΣΥΡΙΖΑ τόνισε χαρακτηριστικά ότι «φοράτε μάσκα και ότι βρέξει ας κατεβάσει», το ΚΚΕ έκανε λόγο για «ακόμα μια συμβολή της κυβέρνησης της ΝΔ στην επιστημονική σκέψη και την επιδημιολογική επιτήρηση», ενώ το ΚΙΝΑΛ κάνει λόγο για «καθυστερημένα και ανεπαρκή» μέτρα.

Κοινός παρονομαστής της κριτικής των κομμάτων της αντιπολίτευσης προς την κυβέρνηση είναι η ανυπαρξία μέτρων ενίσχυσης του δημόσιου συστήματος υγείας και των αντοχών του σε συνθήκες πανδημίας καθώς και έλλειψη ουσιαστικών μέτρων για την ενίσχυση των τεστ και την αποτελεσματική ιχνηλάτηση και την επιτήρηση της διασποράς του κοροναϊού.

Προς αυτή την κατεύθυνση ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε εννέα συγκεκριμένες προτάσεις – άμεσα μέτρα που κατά την άποψη της Κουμουνδούρου πρέπει να τεθούν αμέσως σε εφαρμογή, επισημαίνοντας πως «όσο συνεχίζει τις παλινωδίες ο κ. Μητσοτάκης οδηγεί τους πολίτες στην απόλυτη καταστροφή, και βιολογική και κοινωνική και οικονομική».

Διαβάστε επίσης: ΣΥΡΙΖΑ – Πώς σχολιάζει τα νέα μέτρα για τον κοροναϊό και τι ζητά

Διαβάστε επίσης: Κοροναϊός – Ολα τα νέα μέτρα που θα αλλάξουν ξανά τη ζωή μας

Καθυστερημένα και ανεπαρκή

Δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση με αφορμή τα νέα μέτρα για την καταπολέμηση της πανδημίας που ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση εξαπέλυσε το ΚΙΝΑΛ χαρακτηρίζοντάς τα «καθυστερημένα και ανεπαρκή»

«Τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση σήμερα λαμβάνονται καθυστερημένα και δεν επαρκούν. Δεν μπορούν να ανακόψουν αποφασιστικά την διάδοση του ιού, καθώς δεν συνοδεύονται από σχεδιασμό για την αύξηση των εμβολιασμών, την ουσιαστική ενίσχυση του ΕΣΥ και την προετοιμασία του συστήματος να αντιμετωπίσει το πέμπτο κύμα της πανδημίας που είναι προ των πυλών», τονίζει το ΚΙΝΑΛ και καταλήγει:

«Είναι ώρα η ατολμία, η καθυστέρηση και ο φόβος του πολιτικού κόστους να πάψουν να υπαγορεύουν αποφάσεις που κοστίζουν σε ανθρώπινες ζωές, την υγεία και το εισόδημα των πολιτών. Εμβολιασμοί, ενίσχυση του ΕΣΥ, αυστηρή τήρηση των μέτρων προστασίας, επιδημιολογική παρατήρηση με διενέργεια rapid και pcr test και αποτελεσματική ιχνηλάτηση, είναι αναγκαία για την αναχαίτιση του νέου κύματος πανδημίας».

Ακόμα μια συμβολή στην επιστημονική σκέψη

Με καθαρά ειρωνικό τρόπο σχολίασε το ΚΚΕ τις ανακοινώσεις των Γιάννη Οικονόμου και Θάνου Πλεύρη χαρακτηρίζοντας τα κυβερνητικά μέτρα ως «άλλη μία «συμβολή» της κυβέρνησης της ΝΔ στην επιστημονική σκέψη» και στην «επιδημιολογική επιτήρηση».

Συγκεκριμένα το ΚΚΕ αναφέρει:

«Η προστασία από την πανδημία και την επερχόμενη μετάλλαξη «Όμικρον» για την κυβέρνηση περιορίζεται στην απαγόρευση των εορταστικών εκδηλώσεων, στη διπλή μάσκα στα μέσα μαζικής μεταφοράς και τη μονή μάσκα σε κλειστούς και ανοιχτούς χώρους.

Πρόκειται για άλλη μία «συμβολή» της κυβέρνησης της ΝΔ στην επιστημονική σκέψη, στην επιδημιολογική επιτήρηση, στη λήψη μέτρων προστασίας στους χώρους υπερμετάδοσης την ώρα που χάνονται δεκάδες άνθρωποι κάθε μέρα!».

Sports in

Τρομεροί Σίξερς με τρομακτικό Εμπίντ που έβαλε 50άρα!

Ο Τζόελ Εμπίντ ήταν ασταμάτητος και βάζοντας 50 πόντους οδήγησε τους Σίξερς στη νίκη με 125-114 επί των Νικς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024