Οικονόμου για μελέτη Τσιόδρα – Λύτρα για θνητότητα στις ΜΕΘ – Δεν ήταν σε γνώση του πρωθυπουργού μέχρι τη δημοσιοποίησή της
Ο κ. Οικονόμου στη διάρκεια ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, υπογράμμισε ακόμα ότι η μελέτη επαναλαμβάνει στοιχεία για αυξημένη θνητότητα όταν υπάρχει πίεση στο ΕΣΥ.
Στη μελέτη Τσιόδρα – Λύτρα για τη θνητότητα στις ΜΕΘ αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, υποστηρίζοντας ότι δεν ήταν σε γνώση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη μέχρι τη δημοσιοποίησή της.
Ο κ. Οικονόμου στη διάρκεια ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, υπογράμμισε ακόμα ότι η μελέτη επαναλαμβάνει στοιχεία για αυξημένη θνητότητα όταν υπάρχει πίεση στο ΕΣΥ.
« Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι σε πρωτόγνωρες συνθήκες έχει γίνει μία συγκλονιστική προσπάθεια αναβάθμισης του ΕΣΥ με υπερδιπλασιασμό των ΜΕΘ.
Η διασωλήνωση ασθενών εκτός ΜΕΘ γίνεται από ανάγκη μέχρι να καταστεί εφικτή η μεταφορά τους σε ΜΕΘ» τόνισε για να προσθέσει.
«Προφανώς στις ΜΕΘ υπάρχει καλύτερη αντιμετώπιση».
Διαβάστε επίσης: Μελέτη Τσιόδρα – Λύτρα για ΜΕΘ στην Ελλάδα – Θα είχαν σωθεί 1.500 ζωές αν είχε λιγότερη πίεση το ΕΣΥ
«Πυρά» σε Τσίπρα
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε και στην κριτική από πλευράς αξιωματικής αντιπολίτευσης, τονίζοντας ότι ο «Αλέξης Τσίπρας κανιβαλίζει μία επιστημονική μελέτη για να τη φέρει στα δικά του μέτρα».
Εκμεταλλεύεται, πρόσθεσε, «το φόβο των ανθρώπων για την πανδημία». Μάλιστα απάντησε στον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος ουσιαστικά νωρίτερα κάλεσε τον πρωθυπουργό να παραιτηθεί, ότι «θέλει πολύ θράσος να μιλάει για παραίτηση εκείνος που είναι παραιτημένος από την πραγματικότητα και την ευθύνη».
Η μελέτη Τσιόδρα – Λύτρα, επανέλαβε, δεν είχε παραδοθεί στον πρωθυπουργό ή συνεργάτες τους και σημείωσε ότι τα στοιχεία που περιλαμβάνονται σε αυτή είναι διαπιστώσεις που αφορούν χρόνιες παθογένειες του ΕΣΥ.
Τι είπε για τον Τσιόδρα
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ρωτήθηκε προς το τέλος της ενημέρωσης εάν ο Σωτήρης Τσιόδρας εξακολουθεί να είναι σύμβουλός του Κυριάκου Μητσοτάκη ενώ – όπως ανέφερε ο δημοσιογράφος – «του είχε αποκρύψει στοιχεία μιας έρευνας».
«Είναι πιο στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού σε ότι αφορά τους επιστήμονες. Η κυβέρνηση ούτε μια στιγμή δεν είχε υπονομεύσει τον κ. Τσιόδρα σε αντίθεση με άλλους» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Οικονόμου.
- Αϊτή: Ο μισός πληθυσμός και πλέον αντιμετωπίζει οξεία διατροφική ανασφάλεια
- Δικαστής επικρίνει τον Τραμπ για τη «θρασύτατη» προσπάθειά του να συνεχίσει την κατασκευή της αίθουσας χορού
- Γαλλία: Τα Στενά του Ορμούζ πρέπει να ανοίξουν ξανά, αλλά «όχι με οποιοδήποτε τίμημα»
- Λίβανος: Ο Γκουτέρες καλεί «όλα τα μέρη» να τηρήσουν «πλήρως» την κατάπαυση του πυρός
- Τραμπ: Ο πάπας Λέων είναι ελεύθερος να λέει ό,τι θέλει, αλλά έχει αδυναμίες στην εξωτερική πολιτική
- Το Ιράν χαιρετίζει τη συμφωνία του Λιβάνου με το Ισραήλ – «Εντάσσεται» στην εκεχειρία με τις ΗΠΑ
- Στα «ΝΕΑ» της Παρασκευής: – Παραιτηθείτε… – Δεν εκβιάζομαι…
- Η βαθμολογία στη Euroleague και τα σενάρια για τον Παναθηναϊκό
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 17.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/theodor-vasile-QgV8nrpQjQ8-unsplash-1-315x220.jpg)






















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442