Εμβόλιο – Ανάρπαστα τα ραντεβού για τον εμβολιασμό παιδιών 5 ως 11 ετών
Το πρώτο εμβόλιο κατά του κοροναϊού κάνουν στο νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» εκατοντάδες παιδιά της ηλικιακής ομάδας 5 έως 11 ετών.
Το πρώτο τους εμβόλιο για τον κοροναϊό έκαναν την Τετάρτη παιδιά ηλικίας 5-11 ετών, με την κάμερα του MEGA να καταγράφει τις σκέψεις και τις αντιδράσεις τους.
«Το κάνω για την υγεία μου, και για να χαίρομαι τους φίλους μου και για να μην κολλήσω και μένω σπίτι και χάνω το σχολείο».
Ο 11χρονος Δημήτρης μαθητής της ΣΤ’ Δημοτικού εξηγεί στο MEGA τους λόγους που έκανε σήμερα την πρώτη δόση του εμβολίου κατά του κοροναϊού.
Το πρώτο εμβόλιο κατά του κοροναϊού κάνουν στο νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» εκατοντάδες παιδιά της ηλικιακής ομάδας 5 έως 11 ετών. Πλέον όπως λένε θα μπορούν να συμμετάσχουν με ασφάλεια στις δραστηριότητες τους.
Από τις 10 Δεκεμβρίου, χιλιάδες γονείς επισκέπτονται την πλατφόρμα emvolio.gov.gr και κλείνουν ραντεβού για τα παιδιά τους.
Μέχρι χθες το απόγευμα τα κλεισμένα ραντεβού έφτασαν τις 31.000, ενώ νέα ραντεβού για τον εμβολιασμό παιδιών 5 έως 11 ετών θα ανοίξουν στις αρχές Ιανουαρίου που η χώρα μας θα παραλάβει και άλλη παρτίδα εμβολίων.
Οι εμβολιασμοί των παιδιών θα γίνονται σε δομές πρωτοβάθμιας υγείας και σε νοσοκομεία και σταδιακά θα προστίθενται περισσότερα εμβολιαστικά κέντρα. Τα παιδιά λαμβάνουν μειωμένη δόση 10 μικρογραμμαρίων και όχι 30 όπως τα παιδιά 12 έως 17.
«Τα εμβόλια είναι ασφαλή, είναι αποτελεσματικά και καλούμε τους γονείς να εμβολιάσουν τα παιδιά τους» τόνισε ο διοικητής των νοσοκομείων Παίδων «Αγία Σοφία» & «Αγλαΐα Κυριακού», Μανώλης Παπασάββας.
Τα παιδιά για μια ακόμη φορά δείχνουν το δρόμο στους 520.000 πολίτες άνω των 60 ετών που παραμένουν ανεμβολίαστοι.
- Σε συζήτηση «εφ’ όλης της ύλης για το Αιγαίο» καλεί ο Φιντάν – Μία η ελληνοτουρκική διαφορά απαντά η Αθήνα
- Ζέλσον: «Χρειαζόμασταν αυτή τη νίκη, ήμασταν άτυχοι στα προηγούμενα ματς»
- Ουκρανία: Νέο τελεσίγραφο Τραμπ σε Ζελένσκι για το ειρηνευτικό σχέδιο
- Ο μάγος Μουζακίτης «έλιωσε» και τα… χιόνια
- Ζωγράφου: «Κατέβηκα για να ηρεμήσει και άρχισε να με χτυπά» – Ο οδηγός του λεωφορείου περιγράφει τον άγριο ξυλοδαρμό
- «Η ξανθιά είναι νεκρή» – Κοκκινομάλλα Πάμελα Άντερσον και η αλήθεια για το «ψευτορομάντζο» με τον Λίαμ Νίσον
- Αγρότες πήγαν τούρτα σε αστυνομικό που είχε τα γενέθλιά της [βίντεο]
- Λανουά: «Έκανε χέρι ο Ζοάο Μάριο και σωστά ακυρώθηκε το γκολ της ΑΕΚ» – vid
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 09.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/astronomy-3094066_1920-315x220.jpg)





















![Αγρότες πήγαν τούρτα σε αστυνομικό που είχε τα γενέθλιά της [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/agrotes7-315x220.jpg)












![Αγρότες πρόσφεραν κρόκο και μήλα στους διερχόμενους οδηγούς στην Κοζάνη [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/agrotes77-315x220.jpg)



























Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442