Μαγνησία – Ιερέας αρνητής των εμβολίων έστελνε SMS με θεωρίες συνωμοσίας
Για τη δράση του παπά διαμαρτυρήθηκαν πιστοί, ενώ φαίνεται ότι ο ίδιος είχε νοσήσει από κοροναϊό, όπως και η οικογένειά του.
Σάλος έχει προκληθεί στη Μαγνησία αφού μαθεύτηκε η δράση ιερέα αρνητή των εμβολίων που κυκλοφορεί θεωρίες συνωμοσίας.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, τη δεύτερη κατά σειρά εγκύκλιο ετοιμάζει να αποστείλει σε όλους τους ιερείς της Μητρόπολης Δημητριάδος ο Μητροπολίτης Ιγνάτιος, μετά την είδηση ότι ο ιερέας των Καναλίων, στέλνει SMS στους πιστούς με άρθρα και ειδήσεις που είναι αντίθετα με τον εμβολιασμό κατά του κοροναϊού, καθώς και με θεωρίες συνωμοσίας.
Πώς μαθεύτηκε η δράση του
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η είδηση έγινε γνωστή από ανθρώπους του ποιμνίου του ιερέα, που ενοχλήθηκαν από την ενέργειά του αυτή, όταν μάλιστα ο ίδιος ο ιερέας, όπως επισημαίνουν, νόσησε, καθώς και η πολυμελής οικογένεια του.
Παράλληλα σημειώνεται ότι στη συγκεκριμένη περιοχή του Δυτικού Πηλίου, έχουν καταγραφεί αρκετοί θάνατοι, τόσο ηλικιωμένων τροφίμων του Σουρλίγκειου Γηροκομείου (η συγκεκριμένη υπόθεση βρίσκεται στη Δικαιοσύνη για ποινικές ευθύνες), όσο και πολιτών.
Η ΕΡΤ επικοινώνησε με τον Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνάνιο, για να πάρει μια τηλεοπτική δήλωση, ο οποίος όπως χαρακτηριστικά είπε «η υπόθεση αφορά τα Κανάλια, αλλά δεν είναι είναι για τα κανάλια» και ενημέρωσε ότι αφενός θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις ο ιερέας, αφετέρου θα εκδώσει εντός ημερών εγκύκλιο (τη δεύτερη κατά σειρά) για την αναγκαιότητα του εμβολιασμού.

Ο ιερέας στην ουσία υιοθετεί κείμενα και αναρτήσεις άλλων. Δεν πρόκειται για δική του αρθρογραφία, ωστόσο η καθημερινή διακίνηση τέτοιων άρθρων όχι μόνο δεν βοηθάει στην αυξημένη θνητότητα που καταγράφεται στην Μαγνησία, τουναντίον προκύπτουν ευθύνες για την ανεύθυνη, το λιγότερο, αν όχι επικίνδυνη στάση που υιοθετεί.
Ο δήμαρχος δηλώνει άγνοια
Επίσης, η ΕΡΤ επικοινώνησε και με τον δήμαρχο Ρήγα Φεραίου, δεδομένου ότι τα Κανάλια ανήκουν στον συγκεκριμένο Δήμο. Ο Δήμαρχος Δημήτρης Νασίκας, όπως μας είπε δεν γνώριζε κάτι και δεν είχε πέσει στην αντίληψή του ή δεν του είχαν διαμαρτυρηθεί κάτοικοι της περιοχής.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η ευρύτερη περιοχή του Δήμου Ρήγα Φεραίου, έχει σχετικά χαμηλό εμβολιαστικό αποτύπωμα. Σήμερα μάλιστα και πριν λίγη ώρα έγινε γνωστή η είδηση ότι έφυγε από την ζωή ο Χρήστος Γιάτσιος, επί σειρά ετών πρόεδρος του Συλλόγου Επαγγελματοβιοτεχνών Βελεστίνου, ο οποίος ήταν μάλλον ανεμβολίαστος, με βάση το ίδιο ρεπορτάζ.
Η είδηση του θανάτου του έχει προκαλέσει θλίψη στην κοινωνία του Βελεστίνου, καθώς ο εκλιπών ήταν δραστήριο μέλος της και ιδιαίτερα αγαπητός στους συμπολίτες του.
- «Ροντέο» το Μονακό – Ντιζόν: Σοβαρό επεισόδιο μεταξύ παικτών – Αιμορραγούσε ο Λοσέρ (vid)
- Συνελήφθη 14χρονος για ληστείες σε μίνι μάρκετ και βενζινάδικα – Βίντεο ντοκουμέντο
- Ελληνικοί Patriot κατέρριψαν drone στη Σαουδική Αραβία – Τι λέει το ΓΕΕΘΑ
- Έσε: «Είμαστε ο Ολυμπιακός και πρέπει να βρούμε λύση»
- Άννα Βίσση: Κυκλοφόρησε το promo βίντεο για τη συναυλία στο ΟΑΚΑ
- Με «δεδηλωμένη υποδίκων» και κύριο επιχείρημα δεν έχετε εναλλακτική κάνεις τη Δημοκρατία να μοιάζει φυλακή
- Θεσσαλονίκη: Νεκρός 58χρονος που έπεσε σε χαράδρα 40 μέτρων στο Αγγελοχώρι
- O Ομπράντοβιτς για το πότε θα επιστρέψει στους πάγκους – Τι είπε για τον Παναθηναϊκό
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 06.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/aziz-acharki-jJbMgASm6l4-unsplash-315x220.jpg)








































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442