Σάλος έχει προκληθεί στη Μαγνησία αφού μαθεύτηκε η δράση ιερέα αρνητή των εμβολίων που κυκλοφορεί θεωρίες συνωμοσίας.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, τη δεύτερη κατά σειρά εγκύκλιο ετοιμάζει να αποστείλει σε όλους τους ιερείς της Μητρόπολης Δημητριάδος ο Μητροπολίτης Ιγνάτιος, μετά την είδηση ότι ο ιερέας των Καναλίων, στέλνει SMS στους πιστούς με άρθρα και ειδήσεις που είναι αντίθετα με τον εμβολιασμό κατά του κοροναϊού, καθώς και με θεωρίες συνωμοσίας.
Πώς μαθεύτηκε η δράση του
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η είδηση έγινε γνωστή από ανθρώπους του ποιμνίου του ιερέα, που ενοχλήθηκαν από την ενέργειά του αυτή, όταν μάλιστα ο ίδιος ο ιερέας, όπως επισημαίνουν, νόσησε, καθώς και η πολυμελής οικογένεια του.
Παράλληλα σημειώνεται ότι στη συγκεκριμένη περιοχή του Δυτικού Πηλίου, έχουν καταγραφεί αρκετοί θάνατοι, τόσο ηλικιωμένων τροφίμων του Σουρλίγκειου Γηροκομείου (η συγκεκριμένη υπόθεση βρίσκεται στη Δικαιοσύνη για ποινικές ευθύνες), όσο και πολιτών.
Η ΕΡΤ επικοινώνησε με τον Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνάνιο, για να πάρει μια τηλεοπτική δήλωση, ο οποίος όπως χαρακτηριστικά είπε «η υπόθεση αφορά τα Κανάλια, αλλά δεν είναι είναι για τα κανάλια» και ενημέρωσε ότι αφενός θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις ο ιερέας, αφετέρου θα εκδώσει εντός ημερών εγκύκλιο (τη δεύτερη κατά σειρά) για την αναγκαιότητα του εμβολιασμού.
Ο ιερέας στην ουσία υιοθετεί κείμενα και αναρτήσεις άλλων. Δεν πρόκειται για δική του αρθρογραφία, ωστόσο η καθημερινή διακίνηση τέτοιων άρθρων όχι μόνο δεν βοηθάει στην αυξημένη θνητότητα που καταγράφεται στην Μαγνησία, τουναντίον προκύπτουν ευθύνες για την ανεύθυνη, το λιγότερο, αν όχι επικίνδυνη στάση που υιοθετεί.
Ο δήμαρχος δηλώνει άγνοια
Επίσης, η ΕΡΤ επικοινώνησε και με τον δήμαρχο Ρήγα Φεραίου, δεδομένου ότι τα Κανάλια ανήκουν στον συγκεκριμένο Δήμο. Ο Δήμαρχος Δημήτρης Νασίκας, όπως μας είπε δεν γνώριζε κάτι και δεν είχε πέσει στην αντίληψή του ή δεν του είχαν διαμαρτυρηθεί κάτοικοι της περιοχής.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η ευρύτερη περιοχή του Δήμου Ρήγα Φεραίου, έχει σχετικά χαμηλό εμβολιαστικό αποτύπωμα. Σήμερα μάλιστα και πριν λίγη ώρα έγινε γνωστή η είδηση ότι έφυγε από την ζωή ο Χρήστος Γιάτσιος, επί σειρά ετών πρόεδρος του Συλλόγου Επαγγελματοβιοτεχνών Βελεστίνου, ο οποίος ήταν μάλλον ανεμβολίαστος, με βάση το ίδιο ρεπορτάζ.
Η είδηση του θανάτου του έχει προκαλέσει θλίψη στην κοινωνία του Βελεστίνου, καθώς ο εκλιπών ήταν δραστήριο μέλος της και ιδιαίτερα αγαπητός στους συμπολίτες του.
Αναρωτιέσαι γιατί κάποιοι άνθρωποι αποκτούν τεράστια επιρροή και followers στα social media, ενώ άλλοι μένουν στην αφάνεια; Η ψυχολογία έχει την απάντηση.
Kάθε Κυριακή στις 11:30 π.μ, σε μια παράσταση για όλη την οικογένεια που υμνεί τη φιλία, την ελευθερία και το μεγάλο ταξίδι της ζωής από την παιδική ηλικία στην ενηλικίωση.
Την Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου, η Κρινιώ Νικολάου ανεβαίνει στη σκηνή του Stage 7, μαζί με τον Θάνο Πανουργιά, για την μουσικοθεατρική παράσταση Κόντρα ρόλος.
Η παράσταση «φαινόμενο» για την ζωή του Ρούντολφ Νουρέγιεφ, με πάνω από ένα εκατομμύριο θεατές σε όλο τον κόσμο, έρχεται στις 25 και 26 Απριλίου στο Θέατρο Κάτια Δανδουλάκη.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας