Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Pegasus - Μήνυση της Apple για το διαβόητο λογισμικό κατασκοπείας

Pegasus – Μήνυση της Apple για το διαβόητο λογισμικό κατασκοπείας

Προσφυγή κατά της ισραηλινής εταιρείας NSO Group.

Στην υποβολή μήνυσης κατά της NSO Group προχώρησε η Apple, με αφορμή τις καταγγελίες πως η ισραηλινή εταιρεία πουλά σε κυβερνητικές υπηρεσίες το κατασκοπευτικό λογισμικό Pegasus με το οποίο μπορούν να «χακάρουν» τα iPhones και να αποκτούν πρόσβαση στα δεδομένα που περιέχουν.

Θυμίζουμε πως, νωρίτερα φέτος, η Διεθνής Αμνηστία δήλωσε ότι ανακάλυψε πρόσφατα μοντέλα iPhones (κυρίως iPhones 12) που ανήκαν σε δημοσιογράφους και δικηγόρους ανθρωπίνων δικαιωμάτων, τα οποία περιλάμβαναν το επιμαχο κακόβουλο λογισμικό της NSO. Η λίστα περιλάμβανε περίπου 50.000 αριθμούς τηλεφώνων.

Με δεδομένες τις αποκαλύψεις αυτές η Apple στράφηκε στα δικαστήρια και πιο συγκεκριμένα σε δικαστήριο της Καλιφόρνια επιδιώκοντας μια καθολική απαγόρευση προς την NSO Group, ώστε να μην χρησιμοποιεί και να μην έχει πρόσβαση σε software, υπηρεσίες και κινητά της Apple.

Ωστόσο στόχος της είναι η όλη υπόθεση να λειτουργήσει ως προειδοποίηση προς έτερες εταιρείες που πουλάνε κακόβουλα λογισμικά.

Διαβάστε επίσης: Σκάνδαλο Pegasus – Ο σεΐχης του Ντουμπάι ένοχος για χακάρισμα της πρώην συζύγου του

«Οι συσκευές Apple είναι το πιο ασφαλές καταναλωτικό υλικό στην αγορά, αλλά οι ιδιωτικές εταιρείες που αναπτύσσουν λογισμικό υποκλοπής με κρατική χρηματοδότηση έχουν γίνει ακόμη πιο επικίνδυνες. Αν και οι απειλές αυτές στην ασφάλεια του κυβερνοχώρου επηρεάζουν μόνο έναν πολύ μικρό αριθμό πελατών μας, λαμβάνουμε κάθε επίθεση στους χρήστες μας πολύ σοβαρά και εργαζόμαστε διαρκώς για να ενισχύσουμε την ασφάλεια και την προστασία απορρήτου στο iOS για να διατηρούμε ασφαλείς όλους τους χρήστες μας» τόνισε χαρακτηριστικά στέλεχος της Apple.

Παράλληλα η εταιρεία δήλωσε ότι έκλεισε την «τρύπα» και τα ελαττώματα που που  επέτρεπαν στο λογισμικό της NSO να έχει πρόσβαση σε προσωπικά δεδομένα στα iPhones.

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024