Κοροναϊός – Πού εντοπίζονται τα 3.643 κρούσματα – Δείτε αναλυτικά τον χάρτη της διασποράς
Για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα η Θεσσαλονίκη βρίσκεται πάνω από την Αττική, τη στιγμή που και η Λάρισα αλλά και αρκετές ακόμα περιοχές προκαλούν έντονη ανησυχία
Την ανοδική τους πορεία συνεχίζουν τις τελευταίες ημέρες τα κρούσματα του κοροναϊού στην Ελλάδα, τα οποία παραμένουν σταθερά πάνω από 3.000. Συγκεκριμένα, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα 3.643 νέες επιβεβαιωμένες μολύνσεις από τον φονικό ιό.
Αυτό που προκαλεί εντύπωση, είναι πως για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα η Θεσσαλονίκη βρίσκεται πάνω από την Αττική, τη στιγμή που και η Λάρισα αλλά και αρκετές ακόμα περιοχές προκαλούν έντονη ανησυχία αφού παρατηρείται «έκρηξη» κρουσμάτων.
Συγκεκριμένα, η συμπρωτεύουσα συγκεντρώνει 661 νέες επιβεβαιωμένες μολύνσεις, τη στιγμή που η Αττική ακολουθεί με 599. Μάλιστα, εκ των 599 κρουσμάτων της Αττικής, τα 172 εντοπίζονται στον Κεντρικό Τομέα Αθηνών.
Εκτός από την Θεσσαλονίκη και την Αττική, ακόμα πέντε περιοχές καταγράφουν τριψήφιο αριθμό κρουσμάτων. Πρόκειται για τις: Λάρισα με 246, Μαγνησία με 148, Αχαΐα με 107, Πιερία με 103 και Μεσσηνία με 100.
Υψηλό αριθμό μολύνσεων δίνουν και η Ημαθία με 99, ο Έβρος με 85, οι Σέρρες με 84, καθώς και η Πέλλα με 83.
Τέλος, 86 κρούσματα βρίσκονται υπό διερεύνηση.
Δείτε αναλυτικά:
- Ρούλα Πισπιρίγκου: Αναβλήθηκε για τέλος του έτους η δίκη των θανάτων Μαλένας και Ίριδας
- Σίφνος: Πρώτη επιλογή μεταξύ των προορισμών που θα είναι ελκυστικοί για τους Αυστραλούς το 2026
- Σοβαρά επεισόδια στην Πορτογαλία: Ξύλο, πέτρες, φωτοβολίδες και 124 συλλήψεις (vids)
- Greek Defense Minister Holds High-Level Talks
- Ιράν: Από το σόου του «Συμβουλίου Ειρήνης» στα αχαρτογράφητα νερά ενός νέου πολέμου στη Μέση Ανατολή
- Όλοι οι λόγοι που ο σκύλος «καβαλάει» άλλους σκύλους κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού






