Μέρκελ – Αποχαιρετιστήρια επίσκεψη στην Τουρκία στις 16 Οκτωβρίου
O κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε στους διαχρονικούς δεσμούς των δύο χωρών και στην «μεγάλη συνεισφορά» της Τουρκίας στο μεταναστευτικό
Η Καγκελάριος ‘Αγγελα Μέρκελ θα μεταβεί στις 16 Οκτωβρίου στην Τουρκία, έπειτα από πρόσκληση που της απηύθυνε ο Πρόεδρος της χώρας Ταγίπ Ερντογάν, ανακοίνωσε πριν από λίγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ.
Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τον λόγο της επίσκεψης, ο κ. Ζάιμπερτ αναφέρθηκε στους διαχρονικούς δεσμούς των δύο χωρών λόγω των πολιτών τουρκικής καταγωγής που ζουν στην Γερμανία και λειτουργούν «ως γέφυρα», στη γεωστρατηγική σημασία της Τουρκίας, αλλά και στην «μεγάλη συνεισφορά» της χώρας στο μεταναστευτικό, η οποία, όπως ισχυρίστηκε, αναγνωρίζεται από όλους στην Ευρώπη.
Σε ό,τι αφορά τις διαφωνίες σε θέματα όπως ο σεβασμός θεμελιωδών δικαιωμάτων, ο Στέφεν Ζάιμπερτ σημείωσε ότι πάγια θέση της κυβέρνησης αποτελεί η διατήρηση της απευθείας επικοινωνίας παρόλες τις διαφορές, προκειμένου να εκφράζεται και η κριτική.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ευρώπη: Ο Τσίπρας έβαλε το δίλημμα: Με τον Μερτς ή με τον Σάντσεθ
- Αλεξάνδρεια: Λύκοι κάνουν βόλτα έξω από σπίτια – Βίντεο ντοκουμέντο
- Παραίτηση – βόμβα της επικεφαλής της OpenAI Robotic – Ο ρόλος του Πενταγώνου
- ΑΟ Θύρας – Πανιώνιος Betsson 1-3: Οι «κυανέρυθρες» σήκωσαν το πρώτο Κύπελλο της ιστορίας τους (vids)
- Μουκουντί: «Είναι σημαντική η νίκη, ξέραμε ότι θα ήταν δύσκολο κόντρα στην ΑΕΛ»
- Νιουκάστλ – Μάντσεστερ Σίτι 1-3: Ο Μαρμούς «έστειλε» τους «Πολίτες» στους «8» του FA Cup




