Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Προσφυγικό - Επιμένει η Κομισιόν για διεξαγωγή έρευνας με φόντο τα δημοσιεύματα για τις επαναπροωθήσεις

Προσφυγικό – Επιμένει η Κομισιόν για διεξαγωγή έρευνας με φόντο τα δημοσιεύματα για τις επαναπροωθήσεις

Η αρμόδια επίτροπος Ίλβα Γιόχανσον ζητά εκ νέου από την Ελλάδα να ξεκινήσει έρευνα για τις καταγγελίες για τις επαναπροωθήσεις.

Σειρά δημοσιευμάτων στον Διεθνή Τύπο το τελευταίο διάστημα μιλούν για επαναπροωθήσεις προσφύγων και μεταναστών από το Λιμενικό της Ελλάδας. Η Κομισιόν επανέρχεται στην προτροπή της στις ελληνικές αρχές να διεξάγουν έρευνα σε σχέση με τα καταγγελλόμενα περιστατικά.

Η αρμόδια επίτροπος, Ίλβα Γιόχανσον προέτρεψε εκ νέου την Ελλάδα να ξεκινήσει έρευνα για τις καταγγελίες, σημειώνοντας παράλληλα πως η Κροατία – που επίσης αναφερόταν στα εν λόγω δημοσιεύματα – έχει ήδη δεσμευτεί για διερεύνηση της υπόθεσης.

Η Ίλβα Γιόχανσον δήλωσε χθες ότι η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να διερευνήσει σε βάθος τις καταγγελίες και μάλιστα ανέφερε ότι θα επαναφέρει το θέμα στο σημερινό Συμβούλιο Εσωτερικών Υποθέσεων.

Το ευρωπαϊκό δίκτυο Lighthouse Reports παρουσίασε οπτικό και ηχητικό υλικό που συγκέντρωσαν δημοσιογράφοι πολλών διεθνών οργανισμών, και στο οποίο συμπεριλαμβάνονται πρακτικές βίαιης επαναπροώθησης σε Ελλάδα και Κροατία. Στα 15 αυτά βίντεο αυτά που αφορούν την Ελλάδα φαίνονται μασκοφόροι να ασκούν βίαιες πρακτικές κατά προσφύγων και μεταναστών, όσο αυτοί είναι στην θάλασσα.

Η ελληνική πλευρά, για πολλοστή φορά, διέψευσε τις καταγγελίες.

Όπως ανέφερε σε γραπτή δήλωσή του ο κ. Μηταράκης: «Αρνούμαστε κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς περί επαναπροωθήσεων.

Τα ελληνικά σύνορα είναι σύνορα της Ε.Ε. και λειτουργούμε στο πλαίσιο του διεθνούς και ευρωπαϊκού δικαίου για την προστασία τους. Οι παράνομες ροές είναι εξαιρετικά επικίνδυνες και θα πρέπει να αποτρέπονται σύμφωνα με την Kοινή Δήλωση [Ε.Ε. – Τουρκίας] του 2016, την οποία η Ε.Ε. πρέπει να διασφαλίσει ότι εφαρμόζεται σωστά. Η Ευρώπη παραμένει στόχος κυκλωμάτων λαθροδιακινητών που εκμεταλλεύονται ανθρώπους οι οποίοι επιθυμούν να εισέλθουν παράνομα στην Ε.Ε. Δεν ζητάμε συγγνώμη για τη συνεχή προσήλωσή μας στο να διαλύσουμε αυτά τα δίκτυα εμπορίας ανθρώπων και να προστατεύσουμε τα ευρωπαϊκά σύνορα».

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024