Επίθεση φασιστοειδών σε φοιτήτρια μετά από αντιφασιστική εκδήλωση φοιτητικών συλλόγων
«Μόλις ήρθε κόσμος έφυγαν τρέχοντας όπως συνηθίζουν. Τα φασιστοειδή προφανώς δεν τόλμησαν να χτυπήσουν την μαζικότατη φοιτητική εκδήλωση αλλά μόνο κατόπιν και μέσα στα σκοτάδια.»
Φασιστική επίθεση μετά την εκδήλωση των φοιτητικών συλλόγων για τον έναν χρόνο από την καταδίκη των νεοναζί δολοφόνων, στην Πανεπιστημιούπολη ΕΚΠΑ, δέχθηκε το απόγευμα της Πέμπτης η Εύα Ντόκου, φοιτήτρια της σχολής ΣΔΟΚΕ ΠΑΔΑ και μέλος της ΚΕΕΡΦΑ Ζωγράφου- Ιλισίων.
Στη στάση του 250 Φιλοσοφικής δύο φασιστοειδή την είδαν να κολλάει μια αφίσα της ΚΕΕΡΦΑ και της επιτέθηκαν με βίαιο σπρώξιμο και γροθιά στο μάτι ενώ της φώναζαν «θα σας γαμήσουμε, θα σας σκοτώσουμε, που τολμάτε να κάνετε και εκδηλώσεις», όπως καταγγέλλει η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στον Ρατσισμό και την Φασιστική Απειλή.
«Μόλις ήρθε κόσμος έφυγαν τρέχοντας όπως συνηθίζουν. Τα φασιστοειδή προφανώς δεν τόλμησαν να χτυπήσουν την μαζικότατη φοιτητική εκδήλωση αλλά μόνο κατόπιν και μέσα στα σκοτάδια.»
Στην εκδήλωση μίλησε η Αφροδίτη Φράγκου, δημοσιογράφος που δέχτηκε την επίθεση των φασιστών στο Ν.Ηράκλειο, ο Κώστας Παπαδάκης, δικηγόρος πολιτικής αγωγής στη δίκη της ΧΑ και ο φωτογράφος Μάριος Λώλος.
Απομονωμένοι αλλά και επικίνδυνοι
«Είναι απομονωμένοι. Ταυτόχρονα δεν τους υποτιμάμε, είναι επικίνδυνοι και τέτοιες επιθέσεις πρέπει να κοπούν άμεσα.» τονίζει η ΚΕΕΡΦΑ.
«Το φοιτητικό κίνημα έχει την δύναμη να τσακίσει τους τραμπούκους φασίστες και να ανατρέψει την κυβέρνηση που τους κάνει πλάτες και τους ανοίγει το δρόμο. Η θέση τους είναι στη φυλακή, πλάι στους νεοναζί της Χρυσής Αυγής.» προσθέτει και απευθύνει κάλεσμα στους φοιτητικούς συλλόγους να καταγγείλουν την φασιστική επίθεση και να δώσουν δυναμικό παρών στο μεγάλο συλλαλητήριο το Σάββατο 9 Οκτώβρη, στο ένα χρόνο από την καταδίκη της Χρυσής Αυγής, για να ξηλώσουμε τις φασιστικές συμμορίες-απομεινάρια της Χρυσής Αυγής, για την αλληλεγγύη στους πρόσφυγες.
Τα τελευταία χρόνια, οι επιστήμονες μελετούν όλο και περισσότερο τον ρόλο που έχουν τα καλοκαιρινά χόρτα στην υγεία μας και την πρόληψη χρόνιων νοσημάτων
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2026 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 23:59
Το καθαρό μυαλό, η συναισθηματική απόσταση και η προσήλωση στα πραγματικά ενδιαφέρονται είναι οι πυλώνες στους οποίους πρέπει να στηριχθούν οι επιλογές των υποψηφίων για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων