Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ακροδεξιοί προσπάθησαν να «σπάσουν» την αντιφασιστική συγκέντρωση στην Καλλιθέα

Ακροδεξιοί προσπάθησαν να «σπάσουν» την αντιφασιστική συγκέντρωση στην Καλλιθέα

Ομάδα ατόμων που ανήκουν στον χώρο της ακροδεξιάς, προσπάθησαν να σπάσουν την αντιφασιστική συγκέντρωση στην Καλλιθέα με μαχαίρια και «πεταλούδες», ωστόσο χωρίς επιτυχία, καθώς αφοπλίστηκαν και απομακρύνθηκαν άμεσα από τους συμμετέχοντες.

Ομάδα ακροδεξιών έκανε την εμφάνισή της σε αντιφασιστική συγκέντρωση στην Καλλιθέα από εργατικά σωματεία και μαθητές, που πραγματοποιήθηκε με αφορμή τον ένα χρόνο από την καταδίκη της εγκληματικής οργάνωσης  «Χρυσής Αυγής», στέλνοντας ηχηρό και μαζικό αντιφασιστικό μήνυμα.

Φασίστες κραδαίνοντας μαχαίρια, «πεταλούδες» και άλλα επικίνδυνα αντικείμενα προσπάθησαν να τρομοκρατήσουν τους συμμετέχοντες, επιβεβαιώνοντας όσους λένε ότι η κρίσιμη μάχη κερδήθηκε, αλλά ο πόλεμος τον φασισμό συνεχίζεται.

Όχι μόνο δεν τα κατάφεραν, αλλά το έβαλαν στα πόδια

Η προσπάθειά τους ωστόσο να διαλύσουν την συγκέντρωση και να τρομοκρατήσουν τους διαδηλωτές, σύμφωνα με το 902.gr, απέτυχε παταγωδώς, καθώς αφοπλίστηκαν και εκδιώχθηκαν κακείν κακώς από τους συμμετέχοντες στην πορεία.

Χαρακτηριστικός της αντιμετώπισης που έτυχαν οι φασίστες είναι ο τίτλος του 902: «ρεκόρ στο κατοστάρι έσπασαν φασιστοειδή στην Καλλιθέα».

Η αστυνομία έχει ήδη ενημερωθεί για το περιστατικό, προκειμένου να προχωρήσει σε περαιτέρω έρευνα της συγκεκριμένης επίθεσης, καθώς και να εντοπίσει τα άτομα ή τις ομάδες που εμπλέκονται σε αυτή την επίθεση.

Έξω οι φασίστες από τα σχολεία και μακριά από τα παιδιά μας

Κάλεσμα στην αντιφασιστική συγκέντρωση στην πλατεία Κύπρου το απόγευμα της Πέμπτης απηύθυνε και ο Σύλλογος Γυναικών Καλλιθέας, καταγγέλοντας και τις εγκληματικές επιθέσεις χρυσαυγίτικων, εθνικιστικών και ναζιστικών ομάδων ενάντια σε γονείς, μαθητές και φοιτητές στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης.

Με κεντρικό σύνθημα «Έξω οι φασίστες από τα σχολεία και μακριά από τα παιδιά μας» και προειδοποιώντας ότι «δεν θα τους περάσει» ο Σύλλογος Γυναικών Καλλιθέας τονίζει «καμία ανοχή σε οποιεσδήποτε φύτρες υπάρχουν και επωάζουν το αυγό του φιδιού! Μπλόκο στους φασίστες σε κάθε γειτονιά! Να μην βρίσκουν τόπο να σταθούν πουθενά!».

«Έχουμε ευθύνη να μάθουμε στα παιδιά μας την αλληλεγγύη, τη συλλογική δράση! Να μάθουν να αγωνίζονται για τα δικαιώματά τους, χωρίς φόβο, για μια ζωή χωρίς εκμετάλλευση και καταπίεση. Η πάλη μας είναι η ασπίδα προστασίας των παιδιών μας» προσθέτουν.

Sports in

Κυκλοφορούν και… εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το πρώτο ματς με τη Φενέρμπαχτσε

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα εισιτήρια του μεγάλου αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024